Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

ŽELJKO I RATOMIR KLISARA! Trojka u MUP KS na bitne pozicije postavlja kadrove sa Pala

Velike promjene su se desile u Kantonu Sarajevo protekle 3 – 4 godine. Na jednu od njih je ukazao Nezim Halilović Muderris koji je bio komandir “DIČ Muderris” i komandant Četvrte muslimanske slavne brigade. Ovaj heroj koji je dva puta ranjavan i dobitnik ratnih priznanja, Zlatni ljiljan i Zlatni grb sa mačevima, šokirao je otkrićem o metodama ubacivanja kadra iz RS u Sarajevo. Iako je u BiH zagarantovana sloboda kretanja, izgleda da to pravo sarajevska vlast koristi da bi i u sigurnosni sektor u Sarajevu postavila osobe koje dolaze iz velikosrpskog miljea. Muderrisovu objavu prenosimo u cjelosti:

Kada smo životima i imecima branili našu dragu Domovinu Bosnu i Hercegovinu, nismo ni mogli slutiti da će neki od nas u budućnosti omalovažiti našu žrtvu i obezvrijediti činjenice o onima koji su bili nasuprot nas, naših života, naše časti i biološkog postojanja.

Željko Klisara je načelnik Policijske uprave Novi Grad Sarajevo. Tu ga je postavila nova kantonalna vlast, ona u kojoj su ljudi koji podržavaju ideje Dragana Čovića o Domu naroda Federacije Bosne i Hercegovine i Predsjedništvu Bosne i Hercegovine. Kolika je snaga Klisarine pozicije ne treba previše govoriti, pogotovo jer sa nje operiše i policijskim snagama i obavještajno-sigurnosnim podacima najmnogoljudnije općine u Bosni i Hercegovini. Ovaj čovjek je ratni i poratni prijatelj zloglasne i presuđene zločinke Biljane Plavšić. Dobro ste pročitali. Ona mu je pomogla u karijeri. Klisara stanuje u Mokrom kod Pala. I to ste dobro pročitali. Neka vas ne daju slagati da je Klisara davno doveden u MUP KS. Jeste, ali je tada to bilo pod pritiskom međunarodnih faktora, a zbog čega smo i mi dobili neke pozicije u MUP-u RS. Bio je načelnik Jedinice za saobraćaj, ali sa znatno manjim ingerencijama i dometom u naš policijsko-sigurnosni sektor. Ovi aktuelni nosioci vlasti u KS su ga sredinom 2021. godine postavili za načelnika PU Novi Grad. Koliko je samo naših kriminalista, inspektora, pravnika, iskusnih i policajaca sa dobrim rezultatima u karijeri preskočeno da bi sarajevski režim postavio Klisaru na ovo bitno mjesto.

Ni to im nije bilo dovoljno. Onda je antinarodna sadašnja vlast u naš lijepi Šeher zaposlila i Ratomira Klisaru, u PU Stari Grad Sarajevo. Ratomir je najbliži rod Željka Klisare. I Ratomir živi u RS-u. I ovo ispravno čitate. Posao i dobru platu u Sarajevu je dobio u julu 2019. godine. Odgovorno tvrdim da je Trojka negirala prava djece šehida, djece boraca i supruga oficira Armije Republike Bosne i Hercegovine, ali evo zapošljava Plavšićkine prijatelje.

Stoga se sve češće među policajcima u MUP-u Kantona Sarajevo može čuti “šala/provokacija” od strane Srba: “Što je lijepo zarađivati platu u Federaciji, a trošiti u Srpskoj”.

Tri parade i zvižduci na ezan. Davanje nagrade Nevenki Tromp i pored protivljenja majki i žrtava Srebrenice. Krijumčarenje vakcina i vakcinisanje članova Vlade KS u kabinetima. Dovođenje trubača na TVSA uz prikazivanje šokantnog filma. Poziv članova Trojke da se ukine ezan. Nije to dovoljno pa evo i sada ubacuju ljude sa trobojkama u sektor sigurnosti KS koji treba da bude u potpunosti pod kontrolom provjerenih patriota i znalaca. Dok smo krvarili i umirali za Bosnu i Hecegovinu i za Sarajevo, nismo ni slutili da će biti ovakvih među nama. Narod ovo neće halaliti. Nema te demagogije kojom ćete ove izdaje opravdati, objavio je Muderris.