Da ne bije bitku u vlastitim mahalama, Sarajevo bi moglo pomoći cijeloj BiH

Nakon što je nekoliko puta prijetio imamu Emiru ef. Nuhiću, Danel Rajković je 21. septembra 2019. oskrnavio ulaz u Mehmed-aginu džamiju u Gacku. Nakon ovog čina, iako ga je počinila psihički bolesna osoba, 44 sarajevska imama su se 24. septembra zaputila u Gacko i iskazali podršku Sadetu ef. Bilaliću, imamu džamije i džemata Mehmed-agine džamije.

Gledajući fotografiju složnih gostiju iz Sarajeva i domaćina, sami dolaze prizori i pomisli šta bi Sarajevo moglo učiniti kada bi krenulo da pomaže ostatku BiH, ali i dijaspori. Nije pošteno reći da to glavni grad BiH ne čini, ali je to još uvijek ispod mogućnosti, često nesistemski i nestrateški. Još jednu činjenicu treba priznati Sarajevu prije nego što mu se upute kritike. To je grad koji je zbog svoje bitnosti, ali i potencijala na koji upravo ukazujemo da nije iskorišten, pod snažnim udarima. Šeher mora pobijediti sve potvore na svoj račun, unutrašnje konfrontacije, ali i vlastitu naivnost da bi u punoj snazi krenuo dalje od Igmana i Kozije ćuprije.

Gledajući fotografiju iz Gacka, jasno vidimo mogućnost i snagu Sarajeva, BiH i cijelog naroda a i nedovoljnost njihovih protivnika.

DEBLOKADA.COM