Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

Zašto Kojović ne kritikuje koaliranje Naše stranke sa Kordićem u Mostar?

Naša stranka i njen predsjednik Predrag Kojović kritikovali su odluku odbornika iz probosanskog bloka u Skupštini Opštine Srebrenica da uđu u vlast sa SNSD-om. Rečeno je da neće više davati podršku SDA i koalicijama gdje ta stranka bude dominantan faktor na svim sljedećim izborima u Srebrenici.

Ubrzo su stigli odgovori. Najprije je reagirala odbornica Demokratske fronte u Srebrenici Dželaludina Nukić.

“Gospodine Kojoviću, vi kada koalirate s nekim u Sarajevu, vi to radite radi malo više moći, i nekih pozicija za svoje stranačke kolege, i radi službenih kola. Mi kad to radimo ovdje, moramo raditi da preživimo. Radimo samo da bi nam opština osigurala osnovne životne uslove. Svakome je jasno da oni nisu naš izbor i naša volja, već nas je nužda natjerala”, rekla je Nukić.

I iz Inicijative “Moja adresa: Srebrenica” odgovorili su Kojoviću: “Želiš li da o životima Bošnjaka odlučuju samo negatori genocida?”

Postavlja se pitanje zašto Naša stranka i Kojović nisu ovakvu poruku poslali svojim vijećnicama u Gradskom vijeću Mostara koje su izdale Mostar i koalirale sa HDZ-om. Boška Ćavar i Irma Baralija nisu htjele podržati probosanskog kandidata Zlatka Guzina za gradonačelnika Mostara pa je to postao Mario Kordić iz HDZ-a. Naprotiv, NS i Kojović su stali iz njihovih odluka i pohvalili ih. Da sve bude krajnje paradoksalno, Ćavar svako malo objavi fotografiju sa Kordićem i na taj način provocira branitelje Mostara, žrtve UZP-a i sve iz bloka prodržavnih snaga. Kojović ovo prećutno odobrava.

DEBLOKADA.COM

PREVIŠE SLIČNOSTI! Dubioza kolektiv, bh. verzija Rokera s Moravu