Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

ŠKOLA NA ŠIPU! Mandić i Forto ukrali projekat Ajnadžiću

Bivši načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić oglasio se u povodu otvaranja škole na Šipu. Po njegovim riječima, ovaj projekat su sebi prisvojili aktuelni načelnik Srđan Mandić i premijer KS Edin Forto. Prilikom otvaranje škole primjetno je da radovi nisu završeni pa čak i table nedostaju u nekim učionicama. Prenosimo Ajnadžićevo obraćanje javnosti:
Mandić i Forto ikebane za slikanje! Kad za godinu dana nemate nijednog osobnog projekta, onda je “za bremedet” uslikati se i u školi na Šipu koja je isključivo izgrađena zahvaljujući mom timu u mandatu 2016. – 2020. i svih onih koji su snažno zajednički podržavali razvoj Općine Centar pa i izgradnju škole.

Znamo mi da je Forti i Mandiću interesantno biti u školskim klupama nakon više od 30 godina jer su očigledno propustili mnoge časove, a naročito one na kojima su trebali naučiti o tome da nije lijepo izgovarati neistine, sebi pripisivati tuđe zasluge i blefirati narod.
E, pa Mandiću i Forto, nije lijepo kititi se tuđim perjem. Recite svom narodu da su inicijativu za izgradnju najsavremenije škole na Šipu prvo podržali vijećnici Općine Centar u sazivu Općinskog vijeća 2016. – 2020., iako je i tada bilo pojedinaca iz nekih političkih stranaka koji su opstruirali ovako bitan projekat (NS I SDP). Objasnite narodu da je kamen temeljac za izgradnju navedene škole sa bivšim načelnikom Ajnadžićem položio predsjedavajući VM Denis Zvizdić, a da je projekat značajno finansijski i u svakom drugom smislu podržala ministrica Zineta Bogunić, na čemu joj zahvaljujemo. Nemojte zaboraviti u službenom saopćenju Općine izostaviti vrijedne ljude iz Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje i Službe za urbanizam i zaštitu okoline koji su uložili svoje znanje, predanost poslu i naporan rad da biste se vi danas slikali u novoj školi. Zahvalnost dugujemo i Zavodu za planiranje Kantona Sarajevo, nadzornom organu, te izvodjaču radova Unigradnja d.o.o!
Nemojte zaboraviti napisati da sjedite u novoj školi zahvaljujući Almi Sadović, Ameli Lanđo koja je sve vrijeme odlukom načelnika bila zadužena za cjelokupan projekat. Zahvalnost bi trebali uputiti Mariu Nenadiću, Elviru Kazazoviću, Samiru Šehoviću, Sejadu Đozi, Mulić Mustafi, Mustafi Resiću, Dževadu Bečireviću, Aniri Dedović i Šehovic Eldini.
Nemojte zaboraviti i naglasiti da je izgrađena najsavremenija škola sa starim mobilijarom i nedovršenim vanjskim uređenjem.
Spletkarite i manipulirate neistinama.
Ali, ne blefirate vi narod. Vi folirate sebe, jer NAROD dobro ZNA da ste vi marionete koje koriste svaku priliku jedino za samopromociju na društvenim mrežama. Mreže su vaš najveći domet, obzirom da vas rijetko viđaju u kabinetu načelnika (dodješ rano u 11.00 a odeš kasno u 13.00).
Narod zna za sve ono što (ne)radite, ali nama je ipak najvažnije da je nova škola na raspolaganju učenicima i građanima općine Centar, a posebno Šipa.
Čestitamo onim koji su zaslužni sa gradnju škole, ali čestitke i vama koji ste otključali i otvorili vrata da učenici uđu.
Pitanje: Da li ćeš zgradu sa 24 stana, na Šipu, koja je useljiva od novembra 2020. god. proglasiti kao svoj projekat?, napisao je Ajnadžić.