Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

IMAMOVIĆ! Kukavica Nedžad Latić pobjegao pred HVO-om, on i njegova kćerka su patološki mrzitelji

Profesor vjeronauke i novinar Semir Imamović, na svom Facebook profilu je objavio kritiku upućenu kolumnisti Nedžadu Latiću i njegovoj kćerci. Nije precizirao, ali je to vjerovatno Nejra Latić Hulusić, poznata po tome što je, iako pokrivena muslimanka, bezrezervno podržala LGBT paradu  u Sarajevu. Imamovićevu crticu objavljujemo u cjelosti:

Nemam ništa protiv da se kritikuje predsjednik SDA, nakon svega što se dešavalo u toj stranci posljednjih dana, a i ranije, vjerovatno je njegova odgovornost za moć i uticaj u stranci ljudi poput Asima Sarajlića najveća, i hiljadu je pitanja koja još nemaju odgovora, ali ovo što rade Nedžad Latić i njegova kćerka kroz medij, pretenciozno nazvan, The Bosnia Times, nije nikakva kritika niti želja da se stvari u SDA izvedu na čistac, nego je to obični izljev patološke mržnje prema porodici Izetbegović. Čitanjem samo naslova koji je ovaj “medij” objavio u posljednjih godinu dana, bit će vam jasno o čemu govorim. Ovakvu silnu mržnje nisu pokazali ni prema presuđenim ratnim zločincima, zaključuje Imamović.

U nastavku je profesor Imamović objavio niz nepoznatih činjenica.

– Nemam ništa lično ni protiv Nedžada ni protiv njegove kćerke, štaviše bio sam jedan od rijetkih koji su javno osudili napad na njega ispred džamije, jer niko nema pravo uzimati zakon u svoje ruke, ali ću samo reći ovo: dok sam bio urednik Saffa, taj čovjek doslovno me molio da objavim neke njegove tekstove, u jednom broju sam ga čak stavio na naslovnicu, i molio me da reklamiram neke knjige koje je prodavao, mnogi su nam zamjerili zbog objavljivanja njegovih tekstova, a onda nas je zbog kritikovanja nekih njegovih stavova, nazvao vehabijama i radikalima. Neću spominjati njegovo lično priznanje da je iz G. Vakufa, prije agresije HVO-a na njegov grad, pobjegao u Zenicu kao zadnja kukavica. Tako da od ovog čovjeka i njegove kćerke, poučen vlastitim iskustvom, sve prihvatam s rezervom. Dakle, kritika i protresanje bilo čijih aferima s argumentima i činjenicama – da, ali sijanje i širenje mržnje prema bilo kome – ne, jer mržnjom se, uvijek, usmjerava pažnja s činjenica, istine i argumenata, na personalni animozitet, naveo je Imamović u svojoj objavi.

DEBLOKADA.COM

 

Preporučujemo:

Kada je Jasni trebao SBB, nisu joj smetale njihove uvrede da je Nijaz Duraković pokušao podijeliti BiH