ŽESTOKA ANALIZA KONAKOVIĆEVOG PROFILA! Samo prašina od prljavih i slipavih riječi

Analitičar društveno-političkih i religijskih tema Jasmin Mulahusić, objavio je krajnje oštru i na ivici uvredljivosti analizu djelovanja predsjednika Naroda i pravde Elmedina Konakovića. Ponukan je Konakovićevom objavom u kojoj je komentirao imenovanje Adnana Cerića za jednu od pozicija u Agenciji za statistiku BiH. Prenosimo Mulahusićevu psihoanalizu:

Elmedin Konaković reagovao je na vijest da je Adnan Cerić imenovan za v.d. zamjenika direktora Agencije za statistiku BiH. Pročitajte šta je rekao Konaković da bi bilo jasnije koje su dubine njegovih laži, neznanja i manipulacija. „Mogla bi SDA doživjeti katarzu i moralnu obnovu kad bi jedan, samo jedan član stranke osudio ovo imenovanje. Kad bi smio samo jedan. Ako ste gledali intervju Bakira Izetbegovića sinoć na N1, onaj dio u kojem govori o zapošljavanju članova porodice, prihodima, a onda danas pročitali ovu vijest, kakav je osjećaj? Bezobzirni su, bahati, neiskreni“.

Konaković se pozvao na pisanja „medija“. Naravno, on je previše površan i neobrazovan da bi i pomislio da li je Cerić vrhunski stručnjak. To je bezobzirnost, Elmedine. Ne, njegova moždana siva masa je previše crna i troma za ovakvu misaonu operaciju kontrole informacija. Zato za osam godina, koliko je bio najbitnija figura u KS, nije postigao ništa. Pogledajte njegova djela, nema ih. Samo prašina od prljavih i slipavih riječi. Znate li one osobe koje prose, pa počnu kleti kada ih ne primijetite? Isti psihološki profil.

S druge strane, previše je zadojen patološko-agresorskom mržnjom da bi ispustio ovakvu „priliku“ da krene na političke protivnike. Bezdana patologija nesretnog gubitnika koji za svoju propast okrivljuje druge. Uporno. Ne treba biti previše produhovljen pa znati da takvi mentalno-duševni koncepti ne mogu ništa pozitivno ostvariti. Zakrvavljene oči nisu uvreda zbog fizičkih osobnosti, one su ogledalo zla i procijepa ličnosti.

Kada se ispostavilo da je Cerić vrhunski stručnjak u oblasti informacionih tehnologija, tada se jasno mogao vidjeti mentalni glib u kojem je Konaković. Ispostavilo se i da (Cerić) nema veze sa porodicom Alije Izetbegovića. Još gore, umjesto da se izvine, da aterira, Konaković će svoje laži oko Adnana Cerića – ponavljati. Nedavno sam i objavio da je meso na Bjelašnici imalo deklaraciju i da nije istina to što je prije nekoliko godina problematizirao Konaković. Dakle, nije istina ni ono što je uzeo za povod da osnuje stranku. Ovakvi konkretni primjeri pokazuju izgubljenost i zlobnost Konakovića. To je bahatost. Zamislite kako je prokleto živjeti na kućama napravljenim na mezarovima, tako je prokletstvo i Konakoviću i NiP-u jer su sazdani na lažima.

Dakle, Cerić (čije YouTube aktivnosti ne volim, a čestitam mu za znanje u struci) je mnogostruko obrazovaniji od Konakovića. Ipak, Elmedin nikada neće staviti pod upit svoje kadrove, poput nekompetentne Senade Bosno, Elmedina Okerića, Nermina Muzura… A možemo govoriti i o predsjednici stranke Daliji Konaković (da li će upravljanje Konakovićem i NiP-om preuzeti upravo Bosno, ostaje da se vidi). Otkuda manekenka u novinarstvu? Otkuda da se Bošnjacima i muslimanima nameće kao ideolog osoba koja je završila katoličku školu? Ne, ove činjenice i pitanja Elmedin skriva. To je neiskrenost, napisao je Mulahusić.