Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

Muriz pojačao političku kampanju za 2022, ima iste teze i stranačke mete kao NiP

Muriz Memić, otac nastradalog Dženana, pojačao je svoje političko djelovanje uoči izbora 2022. Vidljivi su i sve većem broju građana odbojni njegovi ispadi u kojima pokušava iskoristiti emocije javnosti i pretočiti ih u političke glasove. Muriz je u online gostovanju na Radiju BH dijaspore 19.7.2021.g. u nekoliko navrata pokazao da njegova borba sadrži i političke motive. “Jel to u SDA dijele certifikate ko je Bošnjak, ko je musliman?”. Ova prizemna fraza, lišena ikakve veze sa stvarnošću, pokazala je da se Muriz aktivno, ali neskriveno, uključio u političko djelovanje. Nije jasno, niti će ikada biti, zbog čega je ovo izjavio, koji je povod, osim što je htio ukaljati spomenutu stranku.

Naposredno pred hapšenje direktora OSA-e Osmana Mehmedagića, Muriz je pripremio medijski teren i najavio ovaj potez Tužilaštva BiH. “Ta obavještajna agancija, njen šef, svi su uključeni i svima je stalo da se ne sazna istina”, rekao je Muriz jedva izgovarajući ovo “obavještajna”. On vjerovatno nije ni znao za ovu agenciju dok mu nisu sugerisali iz političkih krugova. Iz istih izvora mu je rečeno da treba prozvati šefa te agencije iako ni sam ne zna čime se bavi ova institucija. Muriz nije ni ovaj put ponudio argumente i objašnjenje za svoje paušalne tvrdnje. Ubrzo nakon ovih optužbi na račun Mehmedagića, on je i uhapšen. Sinhronizovanost je očita. Tako je jasno da je Dženanov otac alatka u rukama politika i ostalih pojedinaca i grupa.

Sve češće Muriz jasno agituje protiv SDA. U jednoj nedavnoj televizijskoj izjavi je rekao “promjene su se već desile, ide 2022. i biće još promjena”. Ovim indirektnim favoriziranjem određenih politika i ukazivanjem kako se trebaju posložiti stvari na političkoj sceni, Muriz je obesmislio svoje djelovanje i pokazao da je pajac. Čiji? Za odgovor na to pitanje treba znati da je njegova kćerka, beskorisna kantonalna zastupnica u Sarajevu Arijana Memić na ovu poziciju došla preko liste Naroda i pravde. Muriz je već obukao dres NiP-a obraćajući se na skupovima ove stranke i zato nije neobično kada kaže “ja ću sada imanje prodati, ali ova vladajuća stranka (SDA) će otići sa scene 2022. godine”. Koja je povezanost NiP-a i zloupotrebe saobraćajne nesreće u kojoj je stradao Dženan, govori da Muriz koristi istu tezu kao i predsjednik NiP-a Elmedin Konaković: “U SDA ima dobrih ljudi, ali…”.

DEBLOKADA.COM

Član NiP-a Sergej Milešić podržava sutkinju koja je htjela pomoći Mladiću