Možemo uraditi zamišljeno

SUŽIVOT

POSTAJEMO PALESTINA! Grujičić naredio uklanjanje bajramskih čestitki

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić naredio je uklanjanje banera sa čestitkom za Kurban-bajram. To pokazuju i fotografije momenta njihovog skidanja (zasrebrenicu.ba). Baneri su u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica bili postavljeni na nekoliko lokacija u gradu.

Ovo je potez koji defintivno pokazuje da Bošnjaci dijele sudbinu Palestinaca. Potrebno je mnogo mudrosti, kapaciteta, hrabrosti i jedinstva da se ovi okovi razbiju i da se stekne i održi ravnopravnost Bošnjaka, autohtonog evropskog naroda.

– Mi smo to postavili, smatrajući da je to normalno, da mi kao institucija Islamske zajednice u Srebrenici možemo javno čestitati Bajram svojim pripadnicima Islamske zajednice i to je baner na kojem samo piše Bajram šerif mubarek olsun. Naš tradicionalni način čestitanja. To je načelniku zasmetalo i on je brzom intervencijom i prijetnjom ljudima koji su ga postavili, vatrogasnoj jedinici naredio da se to skine. To dovoljno govori o njegovom opredjeljenju. On potvrđuje da je fašista i čovjek koji ne razumije drugog i drugačijeg. Naša borba će se nastaviti. Mi ćemo iskoristiti svoje prostore, svoja dvorišta jer očigledno nam se ne dozvoljava da koristimo javni prostor u gradu koji prema mišljenju načelnika treba da bude samo za ljude pravoslavne vjeroispovijesti. Mi ćemo inicirati da se ovaj slučaj riješi na sjednici Skupštine Općine Srebrenica, da se očituje po ponašanju načelnika Općine – kazao je za Faktor Damir efendija Peštalić, glavni imam MIZ Srebrenica.