Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

Član NiP-a Sergej Milešić podržava sutkinju koja je htjela pomoći Mladiću

Opet je probosanski dio javnosti šokiran djelovanjem pojedinih članova Naroda i pravde. Nakon što su bili dio koalicije koja je Mostar prepustila HDZ-u, nakon što je Elmedin Konaković svojim djelovanjem pomogao Fikretu Abdiću da (p)ostane načelnik Velike Kladuše, opet dolaze uznemirujuće informacije, ovoga puta iz Zenice.

Sergej Milešić je odlukom gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića imenovan u Nadzorni odbor RTV Zenica. Poznato je da su Kasumović i Konaković na istoj političkoj liniji pa je zbog toga gradonačelnik Zenice na ovo mjesto postavio člana NiP-a. Ipak, uznemiruje što je Sergej Milešić simpatizer Ratka Mladića. Na dan izricanja konačne presude ratnom zločincu, ovaj član Konakovićeve stranke objavio je fotografiju sutkinje Prisce Matimbe Nyambe iz Zambije koja je glasala u korist Mladića. Milešić je ovim doslovno šokirao i uznemirio javnost, toliko da su mu mnogi počeli upućivati prijetnje. Osim podrške Mladiću, ovaj NiP-ovac je nerijetko mahao velikosrpskim agresivnim folklorom, poput prijetnji uz borbeno vozilo Despot. Milešić otvoreno glorificira negatora genocida u Srebrenici Petera Handkea, dobitnika Nobelove nagrade 2019. Osim toga, on je zagovornik paradržave Republike Srpske Krajine. Fan je i četničkog vojvode Bore Čorbe.

Ovakvih osoba, poput Milešića, puna je RS i odbori SDS-a i SNSD-a. Zabrinjava što je jedna takva ličnost preko Konakovića dobila bitno mjesto u javnim strukturama usred Zenice.

DEBLOKADA.COM

Milešić prijeti vojnom silom iz RS

 

Milešić slavi zloglasnog Handkea

 

Frapantna odluka i usluga Konakoviću od Kasumovića