Iskompleksiran imenom i porijeklom “hrabro” iz studija sa visine pljuje najgore gadosti po nečijoj majci i nani

Kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo na predstojećim izborima, i bivši ministar u vladi tog kantona Faruk Kapidžić, komentarisao je nastupe Senada Hadžifejzovića, pogotovo dio njegove emisije u kojoj je na najbrutalniji način vrijeđao ministricu vanjskih poslova BiH Biseru Turković. Iako nije spomenuo Hadžifejzovića, objavio je logo TV kuće i grafičku aluziju na Centralni dnevnik te je neosporno na koga je arhitekt mislio. Kapidžićev viralni status prenosimo u cjelosti:

“Centralno smetljište” novinarstva.

Svi su oprezni, svi šute, svi oni koji bi trebali nešto reći na bolesno novinarstvo bolesnog novinara. Svi ispred akademske i političke zajednice boje se da ne budu oni tema u petak ili subotu naveče, a to ne bi bilo nikako dobro za njihove današnje i buduće pozicije i glasove. Zato šute i samo promrmljaju “ne gledam ja to, ne interesuje me” i kao mirni su.

Ja sam miran tek kada kažem.

I zato kažem, običan lopov, ucijenjena kukavica iskompleksirana imenom i porijeklom “hrabro” iz studija sa visine, pljuje najgore gadosti, ovaj put po ženi, našoj Ministrici vanjskih poslova, dostojanstvenoj gospođi, nečijoj majci i nani. “Hrabar” novinar i još “hrabriji” urednik demonstrira “hrabrost” i medijsku silu na jednoj ženi.

Isto tako “hrabro” traži određena i ciljana imena pljeskajući rukama, a ako ih od nekog časnog gosta ne dobije spisak potrebnih imena za blaćenje se povećava za ime istog.

Kako god jedno je sigurno. “Centralno grijanje” će paliti petkom i subotom do drugog, a “Centralno hlađenje” od drugog, napisao je Kapidžić.