Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

BUDŽETSKI NOVAC! Igor Stojanović savjetovao stranačkog kolegu za 2.200 KM mjesečno

Socijalne mreže, kao dopuna i alternativa tradicionalnim medijima, nerijetko su prvorazredni izvori informacija za građane. Tako je na Facebook stranici “Raja sa biroa Official” objavljen dokument koji se odnosi na sadašnjeg zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo Igora Stojanovića.

– Utvrđuje se mjesečni obračun i isplata plaće zaposleniku Stojanović Igoru koji obavlja poslove i zadatke radnog mjesta – Savjetnik direktora za odnose sa inspekcijama i saradnju sa društvenim zajednicama u visini od 2.200,00 KM neto, stoji u odluci koju je u aprilu 2012. godine potpisao direktor preduzeća ZOI 84 Salko Hasanefendić.

Očigledno je da je ovo radno mjesto u državnom preduzeću kreirano samo zbog zapošljavanja stranačkog kadra jer su i Stojanović i direktor Hasanefendić članovi SDP-a. Ipak, ovi dokazi ne sprječavaju Stojanovića da javnosti prodaje priču o poštenju i transparentnosti pri zapošljavanju.

Podsjećamo da je Stojanović već nekoliko puta imao diskutabilne izjave u kojima se može pronaći jezik mržnje i nacionalizam.

DEBLOKADA.COM

Preporučujemo:

SARAJEVSKA ČETVORKA! Stojanović dijete šehida nazvao fašistom i primitivcem