Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

Draškove riječi neodoljivo podsjećaju na Ratkove, zašto ga grle Benjamina i Jasmin?

Bosanskohercegovački novinar i analitičar Ismet Bećar dao je zanimljiv presjek povijesnih koraka koji su uzrokom da se u velikosrpskoj narodnoj mitomaniji turska vlast i njeni zamišljeni recidivi smaraju za ultimativnu nečist. Prenosimo Bećarovu analizu u cjelosti:

Jevreji na rukama nose Hristovu krv, a balkanski muslimani prema srpskim nacionalistima, na rukama imaju krv mučenika sa Kosova. Jevreji su izdali i ubili Hrista, a balkanski muslimani, odnosno Turci, izdali su i ubili kneza Lazara. To je mitološka paradigma najužasnijih evropskih progona i genocida.

Njegoš je istrajavao u tvrdnji da su se balkanski muslimani “poturčili” i priklonili turskoj rasi. Tu đavolju mantru prihvatilo je sveštanstvo i srpski nacionalisti koji su, provodeći genocid nad Bošnjacima, o njima govorili kao o Turcima, iako su sve njihove političke veze s Turskom završene nakon propasti Osmanskog carstva. Osvetom Turcima i bunom protiv dahija počeo je direktni TV prijenos genocida nad Bošnjacima, koji je odjavljen pravosnažnim presudama za genocid, izrečenim političkom, vojnom i policijskom vrhu Rs-a.

Tri decenije nakon početka genocidne kampanje, na opozicionom skupu u Banjaluci, politički i ideološki sljednici presuđenih ratnih zločinaca udruženo posežu za dankom u krvi, osvetom Turcima i srpskom bunom protiv dahija. To je univerzalni i viralni kod za mržnju kojim se, kada god to zatreba, srpski narod podiže na ustanak. Čini to nova generacija mladih i obećanih, pravdoljubivih, nasmijanih i empatičnih srpskih političara.

Problem je u tome što nova generacija mladih i obećanih, pravdoljubivih, nasmijanih i empatičnih sarajevskih političara njima odlazi na noge!

DEBLOKADA.COM

Da li je Sarajevo imalo lošijeg gradonačelnika od Benjamine i hoće li je Trojka smijeniti?