NEPOJMLJIVI ZLOČIN KOD KLJUČA! Senadu Medanoviću velikosrbi su ubli tri brata, sestru…

Facebook stranica “Ponosni Bošnjaci” emitirala je video koji govori o nepojmljivim dimenzijama velikosrpskog fašizma. To je priča o Senadu Medanoviću, borcu Armije R BiH sa poznate fotografije, koji se 22. septembra 1995. godine vratio na svoje ognjište, u selo Prhovo kod Ključa. Prhovo su JNA i Bosanski Srbi 1. juna 1992. okupirali a stanovnike brutalno eliminisali. Oslobodilački nalet ARBiH omogućio je da budu otkrivene dimenzije onoga što su Srbi tamo uradili.

Svako bošnjačko dijete treba da čuje u školi Senadovu priču i sve slične priče. Samo tako nam se neće isto ponoviti zbog naše naivnosti i lakovjernosti, jedan je od brojnih komentara na ovaj nevjerovatan događaj u kojem se poziva na pamćenje zla i zlikovaca kako nikada ne bi bili u prilici isto ili slično uraditi bošnjačkom narodu.

Pogledajte video i pažljivo poslušajte Senadovo svjedočenje:

Senad Medanović 1995

Senad Medanović se 22.09.1995 godine vratio na svoje ognjište, u selu Prhovo kod Ključa, koje su JNA i Bosanski Srbi okupirali i poklali 01.06.1992. godine. Oslobodilački nalet ARBiH omogućio je da otkrijemo dimenzije onoga što su Srbi tamo uradili.

Posted by Ponosni Bošnjaci on Thursday, May 7, 2020