Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

Gradonačelnik HDZ-a i Trojke zabranio projektovanje palestinske zastave

Širom svijeta iskazuje se podrška narodu Palestine. Državnici, političari, sportisti, osobe iz oblasti umjetnosti, poznate ličnosti, na različite načine iskazuju bunt protiv višedecenijske torture nad Palestincima a čija je posljednja epizoda maltretiranje vjernika u kompleksu Al-Aksa i raketiranje pojasa Gaze.

U Bosni i Hercegovini bilo je dosta sličnih reakcija. Palestinska zastava bila je istaknuta na fasadi Vijećnice u Sarajevu. Međutim, kada su slično htjeli uraditi u Mostaru, projektovati ovu zastavu na Starom mostu, gradonačelnik Mario Kordić to nije dozvolio. Ipak, nekako su se snašli NVO aktivisti i izvjesili su palestinsku zastavu na mostu.

Treba napomenuti da je Kordić izabran negativnim glasovima vijećnica u Gradskom vijeću Mostara Boške Ćavar i Irme Baralije. Ove članice Trojke su i prije i poslije izdaje Mostara dobijale podršku matične Naše stranke, ali i ostalih članica tog političkog bloka. Nikada ovo nije predstavljano niti razmatrano kao ozbiljan problem unutar Trojke. Naprotiv, utisak je da je ovo bio dobar Test za saradnju unutar Trojke. Nakon što se ispostavilo da biranje kadra HDZ-a, koji negira UZP i ne daje podršku Palestini, nije uzdrmalo ovaj blok, njihova saradnja je očvrsnula.

DEBLOKADA.COM

IZDAJA JE OČIGLEDNA! Izabranica Trojke odbila podržati skokove u Mostaru