KENAN MUSIĆ: Protiv Allaha i bošnjaštva boriću se dok mogu

Organizator protesta i administrator grupe “Građanska incijativa” Kenan Musić, objavio je komentar koji je naišao na osudu vjernika, ali i ostalih demokratski orijentisanih građana.

U jednom od komentara on se obratio novinarima Stava: “Protiv Allaha i bošnjaštva koje propagirate “novinarstvom” u tjedniku Stav – borit ću se dok mogu, a tek sam počeo, mnogo više energije imam”.

Vidljivo je da ovaj militantni stav reflektuje destruktivnu i mračnu energiju. Samo okretanje te sile protiv Allaha i bošnjaštva, za koji je neuspjelo iskorištena demagoška odstupnica “koje Stav propagira”, pokazuje svu neracionalnost i maloumnost organizatora protesta u Sarajevu usred pandemije.

Zbog ovakvih se profila na ulici može očekivati svašta. Slični njemu su 2014. godine zapalili zgradu Predsjedništva BiH i ostale objekte u kojim su smještene državne institucije u mjestima sa bošnjačkom većinom. Slični mlađahnom Musiću su zapalili državnu zastavu i zamalo izazvali međubošnjački sukob. U njegovim godinama mladići i djevojke su branili Bosnu i Hercegovinu od onih koji su upravo napali i islam i bošnjaštvo. Sada bi umišljeni kvazirevolucionar Musić, uz političko mentorstvo, da se bori protiv tih vrijednosti.

Musić je objavio i šokantan status u kojem se poigrao s genocidom. Ustvrdio je da ga provode uposlenici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, oni koji ulažu posljednje atome snage da pomognu stotinama oboljelih pacijenata.

Zbog ovih činjenica, može se reći da Sarajevo nije i neće pasti zbog izvanjskog napada, nego zbog samodestrukcije koju predvode Musić i njemu slični.

Dio prepiske sa Musićevog FB profila

DEBLOKADA.COM

Ove osobe su preuzele odgovornost za eventualne nerede, povrijeđene i stradale