IZDAJA JE OČIGLEDNA! Izabranica Trojke odbila podržati skokove u Mostaru

Zanimljivo je kako bosanskohercegovačka javnost nije još uvijek shvatila razmjere udružene izdajničke politike u Mostaru. Ovdje govorimo o izdaji Grada na Neretvi od strane Trojke, u prvome redu Naše stranke i Elmedina Konakovića.

Vijećnice NS Boška Ćavar i Irma Baralija odbile su glasati za dr. Zlatka Guzina i time otvorile put da gradonačenika Mostara bude nagator UZP-a Mario Kordić. Povremeno svojim provokativnim fotografijama sa Kordićem, Ćavar se u lice nasmije svima koji su glasali za BH blok, pokazujući daje preko ovog projekta HDZ uspio nastaviti dominaciju u ovom gradu.

Posljednji dokaz šta je Mostarcima, Hercegovcima i ostalim bh. pariotama priredio dio ove koalicije, jeste glasanje Ćavar o Budžetu Grada Mostara. Adela Gosto, vijećnica Prve mostarske partije je zatražila 15.000 KM za samu organizaciju manifestacije Skokovi sa Starog mosta, ali je taj amandman odbijen. Pogađate, Ćavar je glasala protiv.

Za amandman vijećnice Gosto glasali su vijećnici Koalicije za Mostar, Prve mostarske partije, te dio BH bloka. Konkretnije, jedina vijećnica BH bloka koja nije podržala amandman bila je Ćavar iz Naše stranke. Osim nje, svi vijećnici HDZ-a BiH glasali su protiv amandmana.

Sve što je vezano za Stari most, njegovu afirmaciju kao simbola Mostara i simbola urbicida i UZP-a, odbijaju HDZ-ovi vijećnici. I Ćavar.

Zanimljivo je da ni Predrag Kojović i Naša stranka, kao ni Elmedin Konaković i vrh te partije, nikada nisu kritikovali niti se distancirali od Ćavar i Baralije i svih poteza koji dolaze kao nastavak te izdajničke politike. Izuzmimo neku vrstu kratkotrajnog Konakovićevog žaljenja koje nije imalo nikakvog političkog efekta, te SDP-ov pokušaj da uspostave rotirajućeg gradonačelnika. Sve ostalo je bilo davanje podrške katastrofalnom i izdajničkim postupcima vijećnica Naše stranke.

DEBLOKADA.COM