POČETAK KRAJA? Čović nudi Hrvatima da slave svoje ubijanje jer su s njima ubijani i Bošnjaci?

“Čuvajte Republiku Srpsku. Toliko ste emocija iznijeli ovdje da vam svi mogu zavidjeti.” Ove historijske riječi Dragana Čovića u NSRS, mjestu odakle se institucionalno negira genocid i veličaju ratni zločinci, u teoriji, mogu pokrenuti kraj njegovoj dvodecenijskoj dominaciju u hrvatskom korpusu.

Hrvati Posavine, Istočne Hercegovine, Krajine, Hrvati u Sarajevu, ubijani su i protjerivani uime Republike Srpske. Desetine hiljada njih kojih nema u RS, ili na ovom svijetu, mogu biti okidač u tom narodu da uvide dokle ih je doveo predsjednik HDZ-a i HNS-a.

Ako ovaj narod ima imalo dostojanstva i ako ga usmjeri u svoje političko djelovanje, neće oprostiti što Čović nipodaštava upravo njihovo i ubijanje njihovih srodnika i sunarodnjaka. Ako u političkim Hrvatima današnjice ima imalo dostojanstva i razuma, neće prihvatiti to što Čović hvali očišćenju RS. Ako ima ijedna čestica samopoštovanja, neće mu ovo oprostiti pa makar Čović slavio što je RS očistila Bošnjake sa tog teritorija. Ako ovako ostane, ispast će da glasajući i politički Hrvati halale svoje protjerane, zatvarane, silovane, ubijane, sakaćene sunarodnjake u sadašnjoj RS jer je taj entitet očistio i Bošnjake. Zar godina dana rata sa Bošnjacima, ali ne u svim mjestima gdje su bili u dodiru, može temeljito izvitoperiti njihov kolektivni karakter pa sada mogu reći “neka je RS proganjala, zatvarala i ubijala Hrvate, samo ako je to uradila i Bošnjacima”?

Ako ne pristanu na ovaku trgovinu sa svojom žrtvom, u kojoj im Čović pakt s Dodikom pravda većom izvjesnošću za dobijanje trećeg entiteta, ako prosječan Hrvat ne pristaje na računicu da je dobro što je ubijen jer je s njim ubijen i Bošnjak, onda je Čovićeva pohvala nasljedstvu Radovana Karadžića, Ratka Mladića, Slavka Lisice i Biljane Plavšić moment početka njegovo političkog kraja. Tako bi trebalo biti. U teoriji.

Desetine hiljada Hrvata “nestalo” je samo u nekim opštinama RS. Takvu RS hvali Čović.
DEBLOKADA.COM