Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

Funkcioner SDP-a Branislav Vukelja ismijavao paljenje stadiona Grbavica

Uništavanje stadiona Grbavice 4. maja 1992. godine pokazalo je koliko su bestijalni neprijatelji Sarajeva i Bošnjaka. Na dan kada se Sarajlije, navijači oba fudbalska kluba, sjećaju tog varvarskog čina, oštrooki korisnici društvenih mreža otkrili su jedan zanimljiv detalj.

Na objavu portala Klix kojom su podsjetili na miniranje i paljenje stadiona Željezničara, svoju reakciju je uputio i sekretar Gradske organizacije SDP BiH Banja Luka Branislav Vukelja. Jezivo je, naime, što je Vukelji vijest i fotografija zapaljene Grbavice, smiješna. Istaknuti član i funkcioner SDP-a Banjaluka ovim je pokazao da je na strani onih koji su, kao i on, uživali i smijali se dok je Grbavica gorjela 1992. godine. Na proteklim izborima Vukelja je bio i kandidat SDP-a za gradskog odbornika Banjaluka.

Virtualnost njegove reakcije nimalo ne može ublažiti ovo ismijavanje sa patnjom i zlom koje je trpjelo Sarajevo od srpskog agresora, jer aplikacija smajlija na ovu vijest bukvalno ima istu vrijednost kao da se Vukelja uživo nasmijao nekome kada priča o žrtvama ili rušenju i paljenju za koje su krivi agresori.

SDP za sada uspješno izbjegava komentarisati ovakve stavove svojih članova. S druge strane, u javnosti kao da niko i nije zainteresiran da se ukaže na ovakav sramni potez člana ove stranke. Vukelja je blizak predsjedniku banjalučkog SDP-a Vojinu Mijatovću. Podsjećamo, nedavno je Mijatović omalovažavao zastavu sa ljiljanima i poistovjetio je sa zastavom genocidne RS.

DEBLOKADA.COM

Odakle da agresorski policajac iz RS Radenko Žarković hapsi po Sarajevu?