Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

1.000+ RIJEČI! Dragičeviću se dopada Dodikovo negiranje genocida i rastakanje BiH

Dobrovoljac genocidne VRS Davor Dragičević napravio je fotografiju sa Miloradom Dodikom. Samo su patriote okupljene u grupama na društvenim mrežama primijetile i pravilno rastumačile ovaj šokantan prizor.

Nije bitno da li je ovo starija ili novija fotografija. Suština je da Dragičeviću ne smeta politika i konkretno Dodikovo djelovanje. Ne da vojniku VRS ne smeta Dodikova praksa, već je i podržava i rado pravi selfi s njom.

Negiranje genocida, osporavanje imena bošnjačkog naroda, nedozvoljavanje da djeca uče maternji bosanski jezik, tvrdnje da je ezan arlaukanje, poziv na rastakanje BiH, samo su neka od Dodikovih djelovanja. Neosporno da Davor Dragičević podržava ovo Dodikovo šovinističko i anticivilizacijsko postupanje pa se rado i sav ushićen i sretan fotografiše s njim.

Ne zaboravimo da u Sarajevu postoje politike, grupe i pojedinci koji ovakvog Davora Dragičevića više simpatišu nego one koji se decenijama konkretno i efektivno bore protiv genocidnih politika. Tako je u Sarajevu u oktobru 2021., ali i još nekoliko puta, priređen srdačan doček za Dragičevića, vojnika VRS i ljubitelja djela secesioniste Milorada Dodika.

DEBLOKADA.COM

FTV zaposlila Draganu Rajić čiji su otac (poginuo u ratu) i brat pucali na Sarajevo