Hadžifejzović optužio TV Hayat za finansijski kriminal, ponižavao i MTV Igman

Emisije Senada Hadžifejzovića uvijek izazovu brojne komentare. Tačnije, izjave njegovih gostiju budu prepričavane danima. Nerijetko i njegovi stavovi budu tema razmjene mišljenja i analiza.

Prilikom gostovanja vlasnika “Srebrene maline” Fikreta Hodžića, Hadžifejzović je rekao da on “zna sve oko nabavke respiratora”. To je začudilo i samog Hodžića. Onda je voditelj, krijući se iza pitanja, optužio TV Hayat:

Da li je tačno da si ti uplatio tolike milione maraka u Šangaj, a oni će otići nakon toga u Peking, a iz Pekinga će preko nekih računa doći na račun Hayata…?, pitao je Hadžifejzović.

Vlasnik Face TV ovako je direktno optužio svog kolegu, vlasnika TV Hayat da je dio nekog kriminalnog lanca i da je saučesnik u zloupotrebi krizne situacije dobio novac potreban za liječenje oboljelih od virusa korona. Znajući da je emisija Face bila godinama emitirana preko TV Hayat, ovdje se čini da je Senad ovu optužbu iznio s ciljem revanširanja i s namjerom da kompromitira kolegu Elvira Švrakića, vlasnika TV Hayat. Hadžifejzović nije objasnio otkuda takve tvrdnje o umješanosti njegovih kolega u pranje novca. U Sjedinjenim Američkim Državama zakon ne prašta neplaćanje poreza i slične finansijske malverzacije, ali isto tako žestoko kažnjava one koji druge optuže za pronevjeru novca ako za to nema dokaza. Zanimljivo je što TV Hayat nije reagirao na ovakve prozivke.

Nekoliko sedmica poslije, slična stvar. Hadžifejzović je, priznavajući da je ljubomoran što predsjednik SDA Bakir Izetbegović ne želi doći u njegovu emisiju, rekao da je MTV Igman “pogrešna televizija” za takvo gostovanje. Čak je i nekoliko puta prozvao novinara Anesa Džunuzovića koji je na MTV Igman napravio intervju sa prvim čovjekom SDA. Dodatno je omalovažio i Džunuzovića i MTV Igman koristeći isječke Izetbegovićevih odgovora, ali umećući svoja pitanja. Htio je poručiti da pitanja Džunuzovića nisu kvalitetna te da bi on bolje uradio intervju sa Izetbegovićem.

TV Hayat i MTV Igman su veoma gledane televizije jer im programi sadrže predstavljanje stanja, identiteta i sudbine najbrojnijeg naroda i njihove matične zemlje pa trebaju biti cijenjeni jer ih i narod pozitivno doživljava. Bez obzira što je Hadžifejzović dugogišnji novinar, nije fer da se tako bez zadrške, nekolegijalno i neprijateljski odnosi prema kolegama.

DEBLOKADA.COM

Preporučujemo:

 

0