ZVUK RAMAZANA I U RS-u! Abdulah Skaka poklonio ramazanski top herojskoj Janji

Prvi dan ramazana Edin Ramić, ministar za raseljene osobe i izbjeglice FBiH i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka odlučili su obradovati povratnike u herojskoj Janji.

– Ovi ljudi su primjer kako se brani i gradi Bosna i Hercegovina i mi im na ovaj način odajemo priznanje te širimo jednu tradiciju mira, zajedništva, radosti i vjere koja odlikuje ovu zemlju i njene građane, rekao je Skaka.

Ispred Atik džamije u Janji izvršena je primopredaja ramazanskog topa koji će ubuduće oglašavati kraj posta. Prethodno su gradonačelnik i ministar sa gradonačelnikom Mićom Mićićem održali službeni sastanak u sjedištu Grada Bijeljine tokom kojeg smo razgovarali o jačoj saradnji na nivou gradova, posebno u periodu borbe protiv pandemije i njenih posljedica.

– Sarajevo je glavni grad BiH i ima odgovornost da gradi odnose sa gradovima širom države. Drago nam je da je gradonačelnik Mićić podržao ovu ideju. Gradovi i lokalne zajednice mogu i trebaju intenzivirati odnose, zajedno sa svim ostalim nivoima vlasti kako bismo odgovorili na izazove koji su pred nama. Otvorene su brojne teme uključujući korištenje evropskih fondova o čemu će biti govora u narednom periodu, poručio je Skaka.

Skaka i Ramić u Atik džamiji