Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

SULJAGIĆ ZA NE DAJ BOŽE! Da li bi Sarajevo bilo složno u kupovini oružja?

Otrežnjujuće poruke stižu iz RS-a. Sarajevu ih šalje Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra u Srebrenici. U danima dok glavni grad vodi polemike oko vijećnika koji koriste kružiće i kreiraju Facebook grupe kao najveći domet njihove politike, Suljagić je opisao kako Sarajevo izgleda s vana, iz perspektive Bošnjaka u manjem bh. entitetu:

“Niste u stanju ni 15 dana, koliko treba da se nabave vakcine, ostaviti po strani razlike da se taj posao obavi. A treba da vjerujemo da ćete sutra biti u stanju da to uradite ako ne daj Bože bude trebalo kupovati oružje. U oba slučaja se radi o životu i smrti. Možda i ne bih trebao, jer ću samo steći dodatne neprijatelje, ali teško je i opisati kako smiješno izgleda Sarajevo izgleda kada se gleda očima Bošnjaka iz Zvornika ili Bratunca. Dok smo mi zagledani u Sarajevo, Sarajevo se bavi sobom. Smiješni ste. I mi zajedno sa vama, poručio je Suljagić svima koji se predstavljaju kao probosanske snage.”

Dopunimo Suljagića da Sarajevo ovako identično izgleda gledano i iz dijaspore. Ovdje se ljudi pitatju gdje nam je baza, gdje je središte naše snage. U Sarajevo vidimo slabosti i neslogu.

DEBLOKADA.COM

Da li će Đapo i Džindić odbiti Radončićev diktat ili će čekati da ih on otpusti?