Možemo uraditi zamišljeno

REGISTAR

STRAVA U JANJI! Pokrali im krompir dok su bili u izolaciji

Na društvenim mrežama širi se neobična priča uz apel za pomoć. Prenosimo detalje o krađi na imanju u janji i poziv da se oštećenim domaćinima pomogne u nadoknadi štete:

Alija Rešidović iz Janje se nalazio 15 dana u izolaciji sa svojom porodicom zbog Covida-19. Za vrijeme njegovog boravka u izolaciji Aliji je pokraden krompir sa oko četiri duluma zemlje. Uz enorman i vrlo kvalitetan prinos, pokradene su tone krompira, pri čemu je porodici Rešidović nanesena ogromna šteta jer im je to jedini prihod. Sedam dana su izvlačili sa njegove njive krvavi i znojni trud Alije i njegove porodice.

Alija je inače potpisnik ugovora za isporuku krompira za čips. Aliji je pokraden sav njegov trud, a uz to po ugovoru je dobio sjemenski krompir, đubrivo, naftu i pesticide. Sve to mora isplatiti isporučiocu a ostao je bez ikakvih sredstava za život. Otac tri djevojčice od kojih jedna ide na fakultet, jedna u srednju a jedna u osnovnu školu je u razgovoru sa nama rekao da je situacija teška. Mi smo obećali pomoći te ovim putem pozivamo sve vas da Aliju pomognemo i skinemo mu sa uma sve ove teške probleme. Pomoći Aliju kao radnika, kao insana, kao oca i naravno kao povratnika. Učiniti dobro u ovom slučaju je velika stvar, objavljeno je apelu.

Uz apel navedeni su podaci za upućivanje pomoći.

Paypal: huensarije@gmail.com

Uplate za pomoć iz dijaspore:
Nova banka AD Banja Luka
SWIFT: NOBIBA22
BA395550000054145515
HU “ENSARIJE”

Račun za uplatu iz BiH:
Nova banka AD Banja Luka
Račun: 5555000054143616
HU “ENSARIJE”