SLUČAJ MUHAMEDA KORDIĆA! S pivom u ruci kritkuje nošenja hidžaba

Svjetski dan hidžaba obilježava se 1. februara. I u Velikoj Kladuši je poklonjena pažnja danu koji govori o časti i čestitosti žene muslimanke. Na Facebook stranici Velika Kladuša tom prilikom je objavljena i fotografija muslimanski sa hidžabom.

– Ovo je baš prelijepo vidjeti, jedan je od komentara. I većina drugih reakcija je ovog tipa. Ipak, ovdje ističemo jedan potpuno drugačiji.

Muhamed Kordić, tranutno nastanjen u Saint Louisu iskritikovao je ovu islamsku obavezu.

– Ja bi to nazvao dan sramote. Zar trebaju naše unuke i kćeri da ovako izgledaju. Zašto vraćati narod unazad stotinama godina? Zar ćemo dopustiti da nam se unuke i kćeri, unakaze ovakvim odjevanjem, ali postoji ona “čega se pametan stidi, tim se budala ponosi, napisao je Kordić.

Zanimljivo je da je Kordić, dok daje falsifikovane teološko-kulturološke lekcije, pasionirani alkoholičar. Kordić ne najbolji primjer stanja svijesti najžešćih komentaora različitih pojava u našem društvu. Dok daju lekcije drugima, i samo nisu sposobni ispuniti ni dio onoga što propagiraju.

Prenosimo i jedan zanimljiv komenar na Kordićev stav.

Dakle, definitivno, jedan od najvećih problema kod Bošnjaka su sami Bošnjaci, preciznije kao ovaj, a nažalost ima još ovako pomračenih umova među istim narodom. Ovaj njegov komentar prevazilazi i neznanje i iskompleksiranost istodobno, ovo je nekakvo akutno stanje autošovinizma. Kontam u sebi, da li je taj čojek putovao ili makar čuo od drugih, negdje pročitao, da žena sa hidžabima ima u skoro svim zemljama svijeta danas, da su mnoge od njih vioko obrazovane i na Zapadu, u nemuslimanskim državama, i da ih ima više nego u Bosni i Sandžaku zajedno. Šta bi on radio da je upravnik nekog logora za prebacivanje ljudi na ateizam ili na komunizam, poput onih u komunističkoj Kini, možda i nije teško zamisliti nakon ovakve izjave pune prezira i arogancije.

DEBLOKADA.COM