Možemo uraditi zamišljeno

KNOCK OUT

Zvizdić uputio izazov Konakoviću, Kojoviću i Nikšiću

Dopredsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH  i potpredsjednik SDA Denis Zvizdić napisao je na svom Twitter profilu da je situacija u Mostaru “vrlo jednostavna”.

On podsjeća da je nastavak sjednice Gradskog vijeća Mostara u srijedu, a da su kandidati za gradonačelnika  dr. Zlatko Guzin ispred “Koalicije za Mostar” i dr. Mario Kordić ispred HDZ-a BiH.

– Većina koja garantuje izbor gradonačelnika je 18 vijećnika. Koalicije za Mostar ima 11 vijećnika a BH Blok sedam vijećnika. 11+7=18. Ako vijećnici Koalicije za Mostar (a hoće 100 posto) i BH Bloka (?) glasaju za dr. Guzina, onda će Mostar dobiti gradonačelnika Bošnjaka koji će graditi jedinstven, evropski, multietnički, demokratski, antifašistički, moderan i prosperitetan grad – naveo je Zvizdić.

Napominje da izborom dr. Zlatka Guzina za gradonačelnika Mostara padaju u vodu sve teorije zavjere o nepostojećim zakulisnim dogovorima između SDA i HDZ-a, ali, ako neko od vijećnika Koalicije za Mostar ili BH Bloka ne bude glasao za dr. Guzina, onda je jasno da taj vijećnik i ta politička opcija žele da gradonačelnik Mostara bude kandidat HDZ-a.

– Dakle, stvar je jednostavna – 18 ruku za dr. Guzina i tačka – zaključio je Zvizdić.

Ovim je Zvizdić jasno stao nasuprot tvrdnji Elmedina Konakovića, Predraga Kojovića i Nermina Nikšića. Oni su tvrdili da je SDA dogovorila sa HDZ-om izbor Kordića.

Rezultati glasanja će potvrditi ko je bio protiv toga da Bošnjak bude gradonačelnik Mostara.