Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

Majke Srebrenice dale punu podršku majkama Palestine

Majke Srebrenice uputile su punu podršku majkama Palestine, te pozvale međunarodnu zajednicu da zaustavi agresiju koju sprovodi Izrael, javlja Anadolu Agency (AA).

“Dijelimo Vašu bol i tugu, kao i ranije sve ovo svijet gleda i ćuti. Pozivamo međunarodnu zajednicu da zaustavi agresiju i genocid koji sprovodi Izrael”, navele su na Twitteru.

Palestinci u Al-Qudsu već nekoliko dana protestiraju zbog izraelskih racija i sudskih odluka o protjerivanju palestinskih porodica iz kvarta Sheikh Jarraha. Situacija je eskalirala nakon što su izraelske snage u petak napadom pokušale rastjerati vjernike iz kompleksa Al-Akse.

I jutros su izraelske snage izvele napad na Palestince koji su se okupili nakon klanjanja sabah-namaza kako bi spriječili ulazak ekstremnih jevrejskih grupa u kompleks Al-Akse. Povrijeđena je najmanje 331 osoba.

Ekstremne jevrejske grupe jučer i danas obilježavaju “Dan Al-Qudsa” u znak sjećanja na dan kada je Izrael na koncu Šestodnevnog rata 1967. godine okupirao Al-Quds. Tim povodom su pozvali radikalne Jevreje da uđu u kompleks Al-Akse.