ĆAMIL DURAKOVIĆ BEZ SUJETE! Alija Tabaković je naš kandidat

Posve nevjerovatan potez u bošnjačkoj političkoj kulturi dolazi od bivšeg načelnika Srebrenice. Iako je bilo govora i mogućnosti da Ćamil Duraković bude zajednički kandidat probosanskih stranaka za načelnika Srebrenice na izborima 2020., za tu utrku je odabran Alija Tabaković. Duraković je savladao sujetu i samodovoljnost i Tabakoviću izrazio punu podršku i postavio zajedničku fotografiju. Takva životna i politička zrelost i prihvatanje realnosti je rijetkost jer, inače, u ovakvim slučajevima Bošnjaci krenu putem osnivanja svoje stranke. Evo šta je Duraković napisao na svom Facebook profilu:

Mnogo je pitanja, polemika i diskusija ovih dana. Može nekome personalno nešto da paše ili ne. Ali jedno trebamo da shvatimo kao civilizovan i demokratski narod, a to je da je Srebrenica naša zajednička vrijednost, ona nije pitanje jednog od nas, ona je pitanje svih nas, ne pojedinačno, zajedno.

Moguće je reći da smo Alija Tabaković i ja prije nekoliko dana imali međusobna politička sukobljavanja i razilaženja. Sa drugim akterima procesa vodili smo teške razgovore da dođemo do onoga što ste svi od nas ovdje u Srebrenici očekivali, a to je jedinstveno djelovanje.

Došli smo do toga, Alija Tabaković je NAŠ kandidat.

Sada, ovo nije njegova borba, ovo je borba svih nas i svako onaj ko ide na štetu Alijine ličnosti već sada ide na štetu svih nas.

Kompromis je hrabrost a ne izdaja.

Ja ću srcem da glasam za Aliju Tabakovića, našu zajedničku vrijednost, koja je proizvod dogovora a ne konflikta.

Poštujmo se.

DEBLOKADA.COM

Preporučujemo:

0