Simpatizerima Damira Nikšića smiješni podaci o umrlima na Podhrastovima

Čim prije Bošnjaci shvate da im, pod plaštom demokratije, lagano razaraju društveno-političko tkivo, tim prij će se moći spasiti vrijednost koje ovaj narod baštini. Iz rubrike “vjerovali ili ne” donosimo priču o sramnom ponašanju simpatizera nekih skupštinskih zastupnika u Sarajevu.

Tako je Damir Nikšić, za kojeg smo donijeli dokaze da mu oko 40 posto podrške dolazi od vojnika VRS, njihove djece i ostalih baštinika naslijeđa Radovana Karadžića i Ratka Mladića, prenio medijsku objavu o crnom danu na Podhrastovima u Sarajevu kada je umrlo sedam pacijenata zaraženih Covidom-19. Šokantno je da je ovu objavu podržalo više njegovih njegovih pratitelja. Poznato je da blok koji je organizirao paradu u Sarajevu zloupotrebljava situaciju s koronom u vlastitoj borbi protiv političkih protivnika, ali ovakve reakcije su krajnje iznenađujuće.

Anel Đedović, Sabina Mehić Dedić, Goran Petković, Daniel Primorac, Marko Pejković, Alisa Atić, Elmir Fejzić, Rosa Pejović… su Facebook interakcijama pokazali da se raduju ovim crnim podacima i da im je to smiješno. Damir Nikšić nije imao nikakvih komentara uz svoju objavu, ali je očito da panedemiju, koja je pogodila cijelu planetu, koristi kao alata za prikupljanje političkih poena.

Treba podsjetiti da je Nikšić poznat po tome što je Armiju Republike Bosne i Hercegovine nazvao klerofašističkom vojskom, pravdajući svoje dezerterstvo i bijeg od obaveze da brani Sarajevo. Nikšić je Ismeta Hadžića-Muteveliju, penzionisanog generala Armije RBiH, nosioca najvišeg ratnog priznanja Armije RBiH “Zlatni ljiljan” i ratnog komandanta Dobrinjske brigade nazvao bošnjačkim fašistom. Zastupnik je pozivao na brisanje iz memorija genocid nad Bošnjacima u Srebrenici nazivajući ga “komemoracijom i evociranjem stravične stvarnosti iz devedesetih”, pri tome ističući da mu je bitnije praćenje utakmice hrvatske fudbalske reprezentacije. Iskazivao je antipatije prema braniteljskoj i izbjegličkoj populaciji u Sarajevu kritizirajući “stihijsku izgradnju”. Ovaj političar primijetio je i kritizirao “debalans” u strukturi čuvara parkinga u Sarajevu, tražeći da tu budu zaposleni i vojnici HVO-a i VRS. Konceptualni umjetnik je u sarajevskom tramvaju poručivao “čuvajte se ratnih zločinaca koji žive među vama”, iako je jasno da to nije sredina u kojoj ima ratnih zločinaca.

DEBLOKADA.COM

Preporučujemo:

1+