Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

Senad Hadžifejzović ušmrknuo čak 124 puta tokom 39 minuta i 20 sekundi

Zabilježili smo jednu zanimljivost. Samo u dijelu emisije Centralni dnevnik na Face TV, u kojem je vlasnik ove telelevizije Senad Hadžifejzović razgovarao sa predsjednikom sarajevske stranke Narod i pravda Elmedinom Konakovićem, čuli smo mnogo neprimjerenih i nepristojnih zvukova. Tokom 39 minuta i 20 sekundi, voditelj Hadžifejzović je ušmrknuo nevjerovatnih 124 puta!

Ako bi se brojala i ušmrkivanja tokom cijele emisije, koja je trala više od 105 minuta, taj broj bi bio znatno veći. Drugim riječima, gledatelji su bili primorani taj iritantni zvuk slušati neprimjereno često. Ovakvo ponašanje nije prihvatljivo ni na ulici, u kafani, u bilo kakvom civiliziranom kontaku, a da ne govorimo o medijskom istupu.

Dajući za pravo da ovaj poznati bh. voditelj ima pravo da bude prehlađen ili da ima neke druge probleme sa nazalnim sistemom, gledatelji u BiH i inozemstvu nisu zaslužili ovakvo nepoštivanje. Koliko je medijska kultura na niskom nivou u BiH, pokazuje činjenica da će ovo biti zabilježeno samo kao zanimljivost. U, naprimjer, Sjedinjenim Američkim Državama ili Kanadi, ovakvo ponašanje i ispuštanje ovog iritantnog zvuka bi se tretiralo kao skandal.

DEBLOKADA.COM