Možemo uraditi zamišljeno

KNOCK OUT

SDA! Skandalozno je da su Forto i Konaković finansirali vrijeđanje majki Srebrenice

Klub zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo najoštrije osuđuje komentare koje je protiv majki Srebrenice iznio član i kandidat Naše stranke Adis Grabovica u svome tekstu na portalu “Sarajevska Sehara”.

Kako je saopćeno iz ovog kluba, zapanjujuće su kvalifikacije i uvrede “koje član stranke Predraga Kojovića iznosi na račun Munire Subašić i udruženja Pokret majki enklave Srebrenica i Žepa”.

– Izrugivati se sa borbom majki Srebrenice za istinu i pravdu, koju priznaje cijeli svijet, pokazuje o kakvom se moralnom posrnuću u Kojovićevoj stranci radi. Još skandaloznije je da je portal Adisa Grabovice dobio podršku bivše Vlade KS, na čelu sa Edinom Fortom i Elmedinom Konakovićem. Oni su osigurali podršku iz Budžeta KS za ovaj portal kako bi mogao vrijeđati žrtve genocida. Nakon što su na Televiziji Sarajevo omogućili puštanje bugarskog filma u kojem se negira genocid, sada je ovo novi korak, koji pokazuje da je očigledno riječ o sistemskoj politici traženja “najmanjeg zajedničkog sadržioca” sa počiniocima genocida. Dosad je samo entitet RS javnim novcem finansirao negiranje genocida i vrijeđanje žrtava, a sada je kratka Fortina i Konakovićeva vladavina dovela do toga da se i budžetskim novcem Kantona Sarajevo to čini, za što će sigurno snositi punu političku i moralnu odgovornost – navodi se u saopćenju.