Možemo uraditi zamišljeno

KNOCK OUT

NEOBORIVO! Hozan ponudio dokaz da je Konaković htio predati Jajce HDZ-u

Razvila se polemika između načelnika Jajca Edina Hozana i predsjednika Naroda i pravde Elmedina Konakovića. Sve je krenulo nakon Hozanove izjave da je “NiP radio za korist HDZ-a u Jajcu, a nakon izbora Konaković je lagao”. Hozan je ovo izjavio nakon što je NiP odustao od podrške zajedničkom probosanskom načelnik, pa su isturili svog kandidata. To je zamalo dovelo do pobjede HDZ-a. Ipak, to se nije dogodilo zbog savjesnih glasača u Jajcu koji su uvidjeli da NiP, ustvari, želi pomoći HDZ-u. Ubrzo je Konaković dao svoje viđenje cijele situacije:

Još smo jednom pozvali SDA u SBK u pravljenje koalicije bez HDZ-a. SDA odbila svaki put. Pokušava načelnik Jajca izmišljotinama sakriti istinu koja se vidi u svakom dijelu SBK. Novom Travniku, Busovači, Kiseljaku, Kreševu. Brzo ce Jajce i vjerovatno Travnik. U situaciji kad sve može bez HDZ-a. Zvao sam ga lično, razgovarali smo o izborima prije izbora. Mi smo tražili razgovore u SBK, on insistirao samo na razgovorima o Jajcu. Kaže da nije upućen u ostalo, a potpredsjednik je KO SDA SBK, poručio je Konaković.

Hozan je odgovorio na ove optužbe. Da bi uvjerio javnost u to čije riječi su istinite, objavio je i prikaz SMS poruke koju je uputio predsjedniku NiP. Evo Hozanove reakcije na koju Konaković nije imao šta dodati:

Gospodina Konakovića sam zvao 10.08.2020. i kako mi se nije javio, poslao sam mu poruku isti dan, dokaz je u prilogu. Nije mi odgovorio na poruku! Vjerovatno me nije ozbiljno shvatio, nije me možda ni prepoznao. A zašto i bi kada je njemu bitno samo Sarajevo, a nas je već poklonio HDZ-u i u kampanji je sve uradio da HDZ dobije načelnika u Jajcu. Pa zar Novi Travnik nije dokaz? Nakon što su se neki ljudi uključili kako bi uspostavili komunikaciju između nas dvojice, nazvao me je negdje usred kampanje, tri mjeseca nakon mog poziva i poruke. U tom kratkom razgovoru mi je rekao otprilike slijedeće:

“Danas sam u Jajcu, ali mislim da nema potrebe da se vidimo. Mi idemo do kraja. A što ti ne bi odustao od kandidature” i sl.

To je bio naš prvi i jedini razgovor! Nikakvih poziva više nije bilo, i to je istina. Svoju uslugu HDZ-u ste ispunili i vjerovatno dobro naplatili. Sada se pravdate. E pa ne može g-dine Konakovića! Suština je da Vi g-dine Konakoviću potvrđujete da sam ja insistirao na Jajcu, što i jeste moja isključiva nadležnost. I na kraju, kao pobjednička stranka imamo pravo formirati vlast sa kim mislimo da je najbolje za našu lokalnu zajednicu. Pobijedili smo HDZ, bez obzira što su imali vašu pomoć, poručio je načelnik Jajca.

DEBLOKADA.COM

S Bidenom će nestati podrške NVO sektoru koji ide naruku destabilizaciji BiH?