Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

Prva godina rada portala WWW.DEBLOKADA.COM – Možemo uraditi zamišljeno

Prošlo je godinu dana od kada je počeo s radom portal Deblokada.com. Za početak djelovanja odabrali smo 5. avgust (2019.) jer je na taj dan 1995. poginuo dobitnik Ordena heroja oslobodilačkog rata, komandant 505. viteške brdske bužimske brigade, brigadni general Izet Nanić.

U prvoj godini našeg rada imali smo više od dvije stotine analiza i ostalih originalnih objava. Ovdje ubrajamo i prenošenje tekstova iz bespuća društvenih mreža, a gdje smo se trudili da istaknemo ono što mediji u Bosni i Hercegovini i dijaspori zanemaruju, a svakako sadrži kvalitet, hrabrost, originalnost i neku vrstu bitnosti. Trebamo priznati da Deblokada nije uspjela pridobiti naklonost main stream medija, ali broj posjeta i ostali pokazatelji, dokazuju da su mnoge naše objave bile itekako prodorne i pokretačke. Ipak, jedan od jasnih signala da smo uspjeli u pokretanju deblokade i pronalaženju onih kojima smeta slobodna BiH i njoj privržen narod, je to što smo bili na meti njihovih dokazanih neprijatelja. Neutemeljene optužbe i uvrede, pokazuju da smo precizno pogađali suštinu i prave ciljeve. Tako nas je izvjesni NVO aktivista optužio da naše propagiranje Božije odredbe, da je muškarac upućen na ženu, sadrži genocidne elemente. No, nećemo ostati dužni onima koji, u svojoj osionosti i umišljenosti da su neograničeno zaštićeni od internacionalnih donatora, budu prešli granice i napali naše pravo na slobodu govora i izražavanja.

Deblokada.com radi zahvaljući dobrovoljnom pregalaštvu nekoliko sinova i kćeri Bosne i Hercegovine. Pozivamo i vas da nam se priključite. Kontaktirajte nas putem Facebook grupe. Ovom prilikom se iskreno zahvaljujemo našim odanim čitateljima. Pozivamo ih da pozovu i ostale da nas prate.

Nastojat ćemo i u vremenu pred nama pomoći Bosni i Hercegovini u mirnodobskim okolnostima i nastavljati sa deblokadom u psihološkom i medijskom smislu, a na tragu želje i zalaganja viteza Nanića da oslobodi našu državu koja je tada bila dobrim dijelom okupirana od agresora. Njegova poruka u ratnom dnevniku, napisana noć prije nego je život dao za RBiH, i naš je postament za oslobađanje RBiH i njenog naroda u miru:

“Sve je u igri. Nadam se da će uspjeti i ja sa njima, a onda i narod. Pobjeda je blizu, ako Bog da, bit će naša BiH. Osjećam da mogu uraditi zamišljeno. Da mi je snage i sreće. Sve sam uložio. Nestalo je struje. Sretno!”

Svaka riječ iz ove Nanićeve zabilješke može biti preslikana u aktuelni momenat kojeg živimo, nedvojbeno vjerno oslikava ovo vrijeme. A dio gdje govori da osjeća pobjedu i pozitivan ishod i naš je slogan – MOŽEMO URADITI ZAMIŠLJENO.

Stoga, idemo nastaviti stopama najponosnijih sinova i kćeri ove zemlje.
Neka nastavi DEBLOKADA.COM.