DISKRIMINACIJA! Pogledajte ovu zelenu liniju, toliko je Trojka dozvolila za skup u čast vjere

Bh. povorka ponosa održana je u Sarajevu 14.8.2021.g. Ruta kretanja je bila od parka iznad Druge gimnazije, kroz ulicu Koševo, preko ulice Maršala Tita, do Trga BiH.

Istovremeno, u manjem dijelu ulice Maršala Tita održan je kontraskup u organizaciji Političkog pokreta “Vjera. Narod. Država.” Konkretnije, okupljeni koji su nosili zastave sa ljiljanima i transparente “Volimo Muhammeda s.a.w.s” su za svoju šetnju imali tek nekoliko koraka. Od Vječne vatre do najbližeg semafora.

Zanimljivo je da je vlast u Kantonu Sarajevo neuporedivo više prostora dala Bh. povorci ponosa, nego zagovornicima bioloških zakona, vjerskih principa i braniocima Republike Bosne i Hercegovine.

Još je jedan detalj zapao za oko prisutnima. Šetnju koja je krenula ispred Vječne vatre neprimjerenim istupanjem i pokazivanjem da posjeduju silu, u stilu lokalnih mangupačića, limitirali su pripadnici policijskih agencija. S druge strane, ta ista policija je pravila prostor LGBT povorci obezbjeđujući ih sa svih strana, čak i iz vazduha, kroz veliki dio centra grada.

Bitno je znati da skup na kojem se uzvikivalo Božije ime, nije blokirao kretanje pješaka. Oni su mogli po ivici rute slobodno prolaziti. Međutim, zbog Bh. povorke ponosa stanovnici nisu smjeli izlaziti čak ni na prozore vlastitih domova.

Ako se uporedi odnos policije, na čijem vrhu je policijski komesar KS Nusret Selimović kojeg je postavila Trojka, prema skupovima, te ako se izmjeri dužina ruta koja je dodijeljena za dva različita protesta, prostom oku je vidljivo da su zagovornici Božijeg imena i zastava sa ljiljanima imali nemjerljivo manje prostora. I prava. Diskriminacijom protiv diskriminacije.

DEBLOKADA.COM