PLAKATI U SREBRENICI! Bivši reis Cerić kritizirao VSTV, UN, novinare

Nakon što je uoči obilježavanja 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, predsjednik Udruženja Istočna alternativa, Vojin Pavlović, u tom gradu zalijepo plakat s likom ratnog zločinca Ratka Mladića, reagirao je dr. Mustafa Cerić. Evo šta je bivši reis napisao:

Pitanje dana: Gdje su Gordana Tadić i Milan Tegeltija? Smiju li zaštiti žrtve genocida u Srebrenici od srpskih genocidnih fašista Gdje je generalni sekretar UN-a António Guterres? Smije li se oglasiti da zaštiti zaštićenu zonu Srebrenica i Žepa Vijeća sigurnosti UN-a od novog srpskog genocida u Bosni?

Gdje su sarajevski novinari/novinarke, ti hrabri istraživači afere “respiratori” da istraže šta se to dogadja u Srebrenici?

Nema nikoga! Na East Riveru hvataju Koronavirus, a u Sarajevu fataju muhe i komarce od dosade i od predraside!

Srpski dželati koji šire mržnju i strah u Srebrenici nisu u nadležnosti Tadičke i Tegeltije! Oni imaju preča posla! Oni skidaju transkript sa Face TV od novinara Avde A. Oni razgone komarce poslije kiše – u Sarajevo! To im je najvažniji posao jer se previše nakotilo komaraca u Sarajevu, dok se u Srebrenici kote opasne otrovne zmije po njihovo zdravlje i život. Zato ih treba razumjeti što ih nema, što se ne čuju i što ih se ne tiče što se plakate s likom ratnog zločinca Ratka Mladića kote po ulicama Srebrenice!

Sram ih bilo!

 

Preporučujemo:

Nakon što je hvalio Karadžića i Mladića, vlasnik ‘Manje’ otvorio još jednu pekaru u Sarajevu