Možemo uraditi zamišljeno

VIJESTI

Ministar Ramić obišao povratnike u Zvorniku, pušteni novi kilometri puta

Federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić posjetio je povratnike u mjesnim zajednicama Kučić kula i Đulići kod Zvornika.

U Kučić kuli je upriličena svečanost povodom završetka izgradnje i sanacije lokalnog puta u dužini oko dva kilometra.

Projekat je realiziran uz podršku Federalnog ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice. Na isti način okončano je i asfaltiranje oko 500 metara puta u naselju Čelišmani.

Ministar Ramić je o projektima koji bi omogućili lakši život povratnicima u nekoliko naselja zvorničke mjesne zajednice Đulići razgovarao s njihovim stanovnicima.

Radava je naselje u toj mjesnoj zajednici u kojem će povratnici uskoro zaokružiti drugu deceniju od povratka, nakon ratnog progonstva. Na obnovi je dosta učinjeno, no infrastrukturni objekti traže kontinuiranu izgradnju, sanaciju i modernizaciju.

Federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice podržalo je i asfaltiranje oko 500 metara lokalnog puta u đulićkom naselju Čelišmani, na području Grada Zvornika. Na tom području živi značajan broj mlađih Bošnjaka s porodicama, o čemu svjedoče i podaci o djeci koja su uključena u mektebsku nastavu.

Ministar za raseljene osobe i izbjeglice Federacije BiH Edin Ramić ističe da su pri kraju projekti izgradnje infrastrukture i stambenog zbrinjavanja te da se posebna pažnja nastoji posvetiti povratnicima poduzetnicima.

Tokom boravka u Đulićima, ministar Ramić je posjetio i lokaciju na kojoj je sanirano klizište koje je ugrožavalo putnu komunikaciju prema naselju Durakovići.