Možemo uraditi zamišljeno

KNOCK OUT

MANDRA! Nikšić i Magazinović više vjeruju Dodiku nego Izetbegoviću i Komšiću?

Saša Magazinović, predsjednik Glavnog odbora SDP-a reagirao je na izjavu Milorada Dodika predsjednika SNSD-a da postoji tajni dogovor između Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića, kojem je obećan treći entitet. Zatim je Osvrt na širenje ove teze dao je zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nermin Mandra kazavši je da su sramotne reakcije Magazinovića na posljednje Dodikove tvrdnje da “SDA ima tajni dogovor sa HDZ-om”.

– Činjenica da u SDP-u vjeruju Dodiku na riječ puno govori o samom SDP-u. U istom intervjuu u kojem je lagao o SDA, Dodik je iznosio laži i o Draži Mihailoviću, negirao genocid u Srebrenici, itd. Valjda mu i to Saša Magazinović i SDP vjeruju na riječ? Dobro je poznata činjenica da je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić kazao da je Dodik “čovjek od riječi”. Dakle, Nikšić i Magazinović su pretvorili SDP u partiju koja ima više povjerenja u Dodika, nego u Bakira Izetbegovića i Željka Komšića? – navodi Mandra.

On smatra da takav odnos i popustljivost SDP-a prema Dodiku već dugo trpe povratnici u entitetu RS.

– Sjetimo se da su Nikšić i Magazinović sa SNSD-om kreirali Zakon o prebivalištu koji je nanio enormnu političku štetu povratnicima u entitetu RS, što se moglo vidjeti i na proteklim lokalnim izborima. Takva lica ne mogu nikome držati lekciju o popustljivosti, i vitalni državni interes jeste držati ih daleko od mjesta odlučivanja – ocijenio je Nermin Mandra.

Preporučujemo:

Iz Hercegovine kritike za Četvorku zbog ugrožavanja Mostara, Srebrenice i Brčkog