Možemo uraditi zamišljeno

KNOCK OUT

Koordinacija boračkih saveza – Granice BiH ostaju onakve kakve su bile vijekovima

O političkim pitanjima, naročito onim međustranačkim prepucavanjima, mi bivši borci ARBiH, okupljeni u Koordinaciju boračkih saveza BiH, skoro nikada se ne oglašavamo. Ovoga puta moramo, jer iako je politika u pitanju, opasno se zadire u suverenitet naše jedne i jedine države Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju iz ove organizacije.

Puno puta do sada kroz historiju na raznim papirčićima i kartama, crtane su nove granice naše države BiH, a one su zahvaljujući domoljubima ostale onakve kakve su bile vijekovima.

-Milošević i Tuđman su na papirima i kartama granice Bosne i Hercegovine prekrajali i 1992. godine, ali im to onemogućiše časni pripadnici ARBiH na čelu s vrhovnim komandantom Alijom Izetbegovićem. Istina, očuvanje države u njenim granicama skupo je plaćena. Puno je proliveno šehidske krvi, krv boračka je natopila cijelu zemlju države Bosne i Hercegovine. I baš zbog te krvi prolivene u periodu 92. – 95. nas preživjele borce ARBiH, obavezuje da u ovim granicama čuvamo svoju domovinu. Autori postojećih, nepostojećih pisama i crtači karata jedno moraju znati, a to je da nikakvog mirnog raspada BiH ne može i neće biti. Onaj ko pokuša da nam domovinu parča silom, morat će ponovo da se sukobi sa svim probosanskim snagama, s patriotama i svim ljudima koji svoju državu vole, a takvih nas ima puno. Mi rat ne želimo, ali da ćemo braniti sebe i svoju domovinu od bilo koga ko pokuša ugroziti suverenitet i teritorijalni integritet BiH, to trebaju da znaju svi vanjski i unutrašnji dušmani, saopćeno je iz Koordinacije boračkih saveza BiH.