IMAMOVIĆ! Čika Jovo, pripadnici Armije crpili su visoke moralne norme iz islama i selama

Profesor vjeronauke i novinar Semir Imamović na svom Facebook profilu je objavio poruku upućenu generalu Armije R BiH Jovanu Divjaku. Podsjećamo, Divjak je na godišnjicu dešavanja u Dobrovoljačkoj, 3. maja 2020. gostujući u medijima izjavio:

– Onog momenta kada je na vratima u štabu Armije Bosne i Hercegovine oficir stavio “kad ulaziš u kancelariju, moraš da nazoveš selam”. Kad sam obilazio naše jedinice u Tuzli, Sarajevu i gdje god sam išao, uvijek sam pozdravljao sa “pozdrav domovini”, a iza mene je išao čovjek iz štaba koji je govorio “selam”. Mislim, tada je podijeljena ideja o Bosni i Hercegovini multi, multi i sve ono što znači Bosnu i Hercegovinu, i tu su počeci svega ovoga i zato se danas nalazimo u ovoj situaciji, kazao je Divjak.

Imamovićevu reakciju na Divjakovu izjavu objavljujemo u cjelosti:

Čika Jovo – zahvaljući islamu i selamu, a u korijenu i jednog i drugog su tri harfa/slova s, l, m koja označavaju mir, sigurnost, spokoj, zaštitu, blagostanje, garanciju, opstala je multetnična i multikonfesionalna Bosna. Da, čika Jovo, samo su sljedbenici islama i selama bili dovoljno moralno, duhovno i ljudski jaki da na zločin, genocid, zatiranje svakog traga njihovoj kulturnoj i vjerskoj baštini, paljevinu i rušenje, odgovore vjerskom tolerancijom, merhametom, poštivanjem drugog i drugačijeg, zaštitom vjerskih objekata svojih komšija.

Znate li Vi, čika Jovo, da su, recimo u Donjem Vakufu, vojnici Armije BiH, dakle pripadnici islamske i selamske kulture i civilizacije, nakon njegovog oslobođenja prvo postavili stražu ispred katoličke i pravoslavne crkve, da nekom neodgovornom pojedincu slučajno ne bi naumpalo da ih na bilo koji način oskrnavi? Iako su svirepo i brutalno protjerani iz svog grada od strane onih koji se smatraju sljedbenicima časnog pejgambera Isaa/Isusa, alejhis-selam.

Šta mislite, čika Jovo, odakle su pripadnicu Armije crpili ove visoke moralne i etičke norme? Pa upravo iz islama i selama. Pa Vi ste, čika Jovo, najveći dokaz svih spomenutih i nespomenutih vrlina sljedbenika selama i islama. Ko bi Vi bili da Vad oni nisu objeručke prigrlili kao svog najrođenijeg? I kao svog heroja? I kao generala? Čak i danas kada blatite njihov selam i povezujete ga sa “helaćom”, oni ne žele zaboraviti tvoju zaslugu i ulogu u ratu, jer im to ne dozvoljavaju njihov islam i selam.

DEBLOKADA.COM

 

Preporučujemo:

0