Gospodine Schmidt, općepoznata je činjenica da od svih ”rješenja” kojim nas bombardujete, nijedno nije plod vašeg intelekta niti Vaše stručnosti i iskustva. Također je općepoznato da ste Vi samo puki izvođač radova najdraže nam ambasade. Gospodine Schmidt, zašto se onda ponašate kao messerschmitt? Ko ovdje onemogućava i krade nečija prava?

Gospodine Schmidt, Europski sud se nalazi u Strasbourgu, a ne u Zagrebu. Gospodine Schmidt, Europski sud je sud, a Zagreb nije sud. Vi ne priznajete sud. Ni Šešelj nije priznavao sud. Ni Mevlid Jašarević ne priznaje sud. Ni Dodik ne priznaje sud. Ni Putin ne priznaje sud. Umjesto europskih demokratskih principa, sprovodite naloge nama najdraže ambasade uz sufliranja sa Pantovčaka, a državi pripremate sudbinu SOKO-la i Aluminija.

To što po Goraždu, za PR potrebe pjenite, ne oslobađa Vas onoga što namjeravate učiniti. Uvodite nepoznate kategorije kao što je “etnički cenzus” u postizbornom procesu. Idete i još tako bestidno u dubine nelogičnosti da svjesno omogućavate primjenu popisa iz 1991. godine pri formiranju izvršne vlasti, a popisa iz 2013. pri formiranju zakonodavne vlasti.

Jedan Visoki predstavnik uvodi takve oblike diskriminacije za razine vlasti tamo gdje ih prije nije bilo. U jednom entitetu, u kojem je demografskim i krvavim ratnim inžinjeringom ostala apsolutna kršćanska većina, vlada građanski izborni princip i građansko uređenje, a u drugom entitetu, u kojem je muslimanska većina, a teritorij, istim takvim demografskim inžinjeringom precizno podijeljen, vlada nekakav nakaradni konsocijacijski sistem, u kojem ste uloge unaprijed podijelili. Partija pokera s obilježenim kartama obično rezultira potezanjem revolvera.

Kako ste uspjeli zaglibiti u mulju negiranja građanske demokratije? Za vlastiti alibi koristite neke kao rokove, koje ostavljate domaćim političarima ne bi li se dogovorili. Znate Vi vrlo dobro da je to isto kao da u hokeju pokušavate lobovati golmana. Ne ide pa ne ide.

Ne, niste vi samo jedan od onih tipova što nam je kao malima uvijek nabijao loptu na školu. Ne, vi ste klasični izvršitelj radova nama najdraže ambasade i europske desnice, koja stoljećima zavađa, pokorava i iskorištava ove narode. Građanima je puna kapa desničarskog barbariziranja. Europski sud je jasno poručio da i BiH treba napustiti ovakav rasistički koncept, a vi ga još i učvršćujete.

To su činjenice.

Ali, Vi znate da mi živimo u vremenu u kojem činjenice više nisu bitne. Iza Vaših se leđa, kao i obično, hinjski vješto sakriva domaća desničarska kaljuža. I njima je Vaš potez došao kao kec na desetku. U sveopćem stranačkom posrnuću, ovo im dolazi kao idealno rješenje koje bi obesmislilo postojanje multietničkih stranaka od kojih im jedino i prijeti opasnost u ”njihovom” izbornom korpusu. Uz ovakvo rješenje u Izbornom zakonu oni ostaju jedini i trajni gospodari u ”svom” palestiniziranom dijelu države, a to im i jeste jedini cilj. I ostali ”lideri” su iskoristili ovu priliku da se, unaprijed, znajući šta ste dogovorili, besplatno promoviraju i slikaju u postizbornoj kampanji. Izuzev par njih, koji su svojim dosadašnjim političkim djelovanjem i borbom za državu, zaslužili da budu tu, ostali su se potrudili da dođu samo kako bi bili na toj slici. Ta mi je slikarska tehnika odnekud već poznata… Hulje na platnu.

Građani bi trebali da se pomire sa sudbinom!? Zašto da se mirimo sa sudbinom? Mi se s njom nismo ni svađali, a ako i jesmo, ona je prva počela. Vi nam namećete sudbinu.

Tražite da prestanemo da se učimo na greškama i da počnemo da griješimo bez greške. Uporno nas pokušavate zaglupiti i ubijediti da je dobro ono što je loše. Izgleda da je danas baš glupo biti pametan! Tvrdite da je normalno da kraulamo po septičkoj jami. Šta se desilo sa svim dosadašnjim konstruktivnim prijedlozima? Progutali ste ih kao partizanka ceduljicu…

Vaš miljenik, vaš favorit, najlegitimniji u Hrvata je spreman, da bi sačuvao “sakupljeno”, boriti se do zadnjeg pripadnika svog naroda. Od kantonalnih skupština ćete napraviti jednonacionalna plemenska vijeća, jer će, radi izbora u Dom naroda, stranke ubuduće u bošnjačkim kantonima kandidirati samo Bošnjake i obratno.

Ne zaboravite, Vi ste tu da provodite Dejtonski mir, a ne da ga prekrajate. Dayton sadrži i Aneks 7. koji namjerno ignorirate i cementirate njegove uzroke kao trajno stanje, a ne kao povod svega zla. Lamentirate nam da demokratska država ima Ustav, Skupštinu, a po potrebi i narod. Ne igrajte se s ovim potonjim!

Ili je za Vas demokracija kada Vi kažete šta ja mislim i šta treba da mislim? Želite nas uvjeriti da uopće ne idemo unazad nego samo hvatamo zalet!

Bosna i Hercegovina je Ustavom uređena kao demokratska zemlja koja funkcionira u skladu sa vladavinom prava i slobodnim i demokratskim izborima. To ustavno načelo ste narušili nametanjem izmjena izbornih pravila nakon što su izbori okončani. Time ste prevarili sve glasače u Bosni i Hercegovini, jer bi oni izvjesno drugačije glasovali da su bili upoznati sa novim izbornim pravilima.

Vi ste svojim odlukama neformalno proglasili Aneks 7 okončanim i time formalno prihvatili rezultate etničkog čišćenja, genocida i drugih najstrašnijih ratnih zločina. Uostalom o genocidu Vam se već “omaklo”…

Pored toga, Vi ste selektivno implementirali presude Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, odnosno niste implementirali jedinu koja se tiče suzbijanja diskriminacije, a to je ona u predmetu “Komšić”.

Svi mi znamo da nas Vi napuštate koncem proljeća, čim završi Vaša marionetska uloga u ovoj lutkarskoj predstavi formiranja federalne vlasti, a čiji se vrhunac prozirnog licemjerstva svodi na sljedeće: Ukoliko Lendo da suglasnost na imenovanje vlade, ni do kakve intervencije neće doći, a ukoliko Lendo uskrati suglasnost, onda ćete intervenirati, izvršiti naloge i opet mijenjati i prilagođavati sistem kako biste instalirali favorite nama najdražeg veleposlanstva.

Demokracija nije ta koja treba da ispašta zbog propusta BH Telecoma u američko-kineskim naguravanjima.