TROJKA? Dr. sci. Šefik Kurdić razočaran onima koji su najavljivali promjene

Teolog Šefik Kurdić, doktor nauka, profesor na Univerzitetu u Zenici, alim, učesnik odbrane od agresije, donio je oštru osudu politika koje nije imenovao, ali je toliko asocijacija da je teško ne zaključiti da je govorio o bloku čija je osovina sarajevska Trojka. Kurdićevo obraćanje javnosti prenosimo u cjelosti:

Kakve promjene vrše novopečeni stranački jahači?!

Uvijek sam volio pozitivne promjene i podržavao sam sve pojedince, grupacije i institucije koji rade na boljitku svakog pojedinca i društva u cjelini. U posljednjim političkim i društvenim gibanjima ponadao sam se pozitivnim promjenama u smislu borbe protiv mita, korupcije, nepotizma i nepravde svake vrste koja se nadvila nad svakim pojedincem naše lijepe Domovine! Brojni stranački jahači, poput sjajnih i brzih konjanika, obećavaše nam korjenite promjene i pozivaše na uklanjanje svih barijera u našem društvu.

Analizirajući njihovo posljednje djelovanje, razočarah se do bola i uvidjeh da su to bili samo „novopečeni jahači“ koji su kao telali vikali protiv drugih a jedina vidljiva borba na kojoj ustrajavaju ovih dana jeste bezbožništvo i čitava smišljena borba protiv vjere i svakoga koji imalo miriše na vjeru! Neki „hrabri jahači“ javno su se oglasili da će se boriti protiv Allaha i islama! Njihovi lideri i mentori šute na takvu podlost, što jasno pokazuje da se s tim slažu ili su je čak oni i osmislili i potjerali širom Domovine konje ovih jahača, da šire mržnju prema i starim i „Mladim muslimanima“! Možete misliti o kakvim reformatorima se radi!? Poruka je jasna: Uništiti i ovo malo preostalih iskrenih vjernika u našoj Domovini i onda im je put sasvim otvoren u potpuno razbijanje i devastiranje Bosne i Hercegovine!

Dolazi nam ljepše vrijeme i sve više cvjetaju razni cvjetovi i mirišu našom Domovinom! A upravo to cvjetanje i širenje mirisa učinilo je da se već sada osjeća i smrad poltrona, izdajica, saradnika naših dušmana i bezbožnika kojima još samo vjera smeta da sve stave pod svoju čizmu! Žao mi je, bezbožnici, neće moći, Vaša podla zamisao neće proći, Niti jednog dana, a ni jedne noći!, poručio je profesor Kurdić.