Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

Enver je bio na samrti, “malina respirator” mu je pomogao da se vrati među žive

Tvrdnje da su respiratori nabavljeni preko firme Srebrena malina nedjelotvorni u liječenju pacijenata oboljelih od Covid 19, traju skoro godinu dana. Ipak, mogle su se vidjeti fotografije i video snimci respiratora kako se koriste u Covid odjeljenjima. Zatim su i specijalisti anesteziolozi potvrdili da im ove mašine pomažu u tretmanu ovih pacijenata.

Ipak, do sada nije bilo potvrda o ovim respiratorima iz prve ruke, od onih koji su bili priključeni na njih. Onda se javnosti obratio Nevres Alispahić iz Sarajeva. Objavio je fotografiju svog brata Envera Alispahića koji je bio smješten u bolnicu i priključen na respirator ACM 812 A:

 – Evo ga, svjež sa “malina respiratora”. Hvala Dragom i Uzvišenom Allahu dž.š. i osoblju KCUS-a, moj brat (majica kratkih rukava, op.a.) je ponovo među nama živima i ponovo se možemo smijati i uživati u ovodunjalučkim blagodatima. Dobro nam došao, napisao je Alispahić.

Alispahić je napisao da je njegov brat sada ponovo “među živima” što bi značilo da je bio na samrti, u teškom stanju. Srećom, imao je ko da mu pomogne, a tu je bio i respirator.

DEBLOKADA.COM

Alispahićeva objava na Facebooku