Demokratska fronta KS kritikovala SDP i ismijala prognoze Ivane Marić

Odbor Demokratske fronte Kantona Sarajevo, obratio se saopćenjem javnosti:

– Priča koju pričate sve vrijeme, lažući prvo sebe pa i građane, svodi vam se na nabrajanje imaginarnih uspjeha, aktivnosti koje je svaka vlada radila, a vi jahali na dobrom marketingu Naše stranke.

I to je sve što je u ovoj vladi bilo odlično – PR koji je dao privid da je ovo nešto novo i dobro.

Nemojte vi, gospodo, pričati nam o poštenju, mada kad bolje razmislimo, poslovično vam dolikuje.

Nemojte o ‘anketama po ulicama’, dobro nam je poznato kako to radite, a i poznati su nam i vaši portali kojima blatite svakog ko vam nije po volji, plaćajući sponzorisane oglase po Facebooku.

Tako ste ih i pred zadnje izbore pravili pa one dale rezultate koje je plasirala vaša glasnogovornica-analitičarka Ivana Marić da će za predsjedništvo pobjediti Ivanić, Čović i Bećirović. Relevantno, uz grešku 99-100%.

Nemojte o protivljenju korupciji i lopovluku, ne budite licemjeri. Imali ste historijsku šansu da uradite nešto za ovu državu, ali je prokockaste i uništiste socijaldemokratiju. Vi, isti vi koji ste iz trećeg safa u SDP-u preletjeli u prvi i ne biste sad iz njega nigdje. Dobro znate imovinu ondašnjeg prvog safa partije vam, bivših vam mentora, koju oni stekoše u tom mandatu, ali šutite jer se nadate istom scenariju.

Molimo vas, ne pokušavajte svoj bijes što se vraćate u anonimnost kojoj pripadate pravdati preko naših leđa, izmišljajući svoje uspjehe i naše neuspjehe.

Hoćemo li o vašim kadrovima? Odakle su? Čiji su zemljaci?

Kad smo kod kadrova…

Na kraju, što je i najbitnije – nemojte nam, molimo vas, pričati o obrazu. Ostat ćete u historiju upisani kao jedina partija koja je za direktora imenovala pravomoćno osuđenog ratnog zločinca. I što je najgore, još ga niste sklonili.

Neka vas… – stoji u saopćenju KO DF Sarajevo.