Možemo uraditi zamišljeno

EKONOMIJA

Bujrum! Trebinje dobilo halal restoran

Iz Medžlisa Islamske zajednice Trebinje dolazi pozitivna vijest. Saopštili su da je Vakufska kuća u Starom gradu (pored Sultan Ahmedove džamije) koja je kupljena i uvakufljena 2018. godine, a čija je obnova trajala dvije godine, konačno ugledala svjetlo dana i na velika vrata izašla u javnost za sve ljude.

Objavu prenosimo u cjelosti:

Hvala Gospodaru svjetova, od danas (17.6.2023. g.) u Trebinju radi prvi halal restoran, odnosno ćevabdžinica u kući koja je Vakuf a čiji je zakupac naš trebinjac Orhan Tičić, džematlija koji živi o radi u Engleskoj, ali sa izraženom željom za pokretanje jednog ovakvog biznisa u svom rodnom Trebinju.

Dvije godine je trajala obnova ove Vakufske kuće, a jedan od najvećih donatora je bila općina Karatay iz grada Konye u Turskoj, kojoj dugujemo veliku zahvalnost.

Naravno, zahvalnost dugujemo i svih drugim donatorima kojih je mnogo, i za sve njih učimo dovu Gospodaru da im kabul učini njihov zalog za ovaj i budući svijet. Ovom prilikom posebno ističemo srdačnu i bratsku pomoć našeg najpoznatijeg bosanskohercegovačkog gastro majstora Nihada Mameledžije, koji je proveo nekoliko dana u Trebinju kako bi pripremio restoran za dobar početak.

Pokretanjem halal restorana u Trebinju, Medžlis IZ Trebinje je, pored dvije džamije u Starom gradu, zgrade Medžlisa i ranije otvorenih apartmana, bogatiji za još jedan značajan objekat, kako za trebinjske džematlije, sve naše Trebinje, bosance i Hercegovce, turiste i druge ljude koji od danas mogu uživati u halal specijalitetima čevabdžinice Stari grad.

Ovom prilikom pozivamo sve da posjete Ćevabdžinicu Stari grad. Bujrum i neka nam je svima mubarek olsun, poručeno je iz Trebinja.

Memeledžija u Trebinju