Borac sa Bjelašnice odgovorio na uvrede Trojke i njihovih aktivista

Veteran odbrane RBiH Mensur Graca odgovorio je na prozivke u kojima ga zbog njegovog djelovanja na društvenim mrežama sarajevski neokomunističko-ateistički krug naziva degradirajućim imenom “bot”. Graca je nakon rata otišao u Dansku gdje se bavi humanitarnim radom, kao i aktivizmom u bošnjačkoj zajednici. Osim toga, aktivno pomaže u bošnjačkim džematima te je voditelj i jedan od urednika BH Radija Odense. Prenosimo odgovor ovog domoljuba na prozivke kojeg prati njegova fotografija sa bjelašničkog ratišta:
Kako ste mi Vi gospoja Ivka, gospn Forto i ostali iz M:tel vlade? Evo mene “bota” na Bjelašnici 1994. na putu prema Treskavici. Malo vožnje ovim vozilom pa onda pjehe do ispod Male ćabe. Ma samo da znate kako je bilo lijepo biti na braniku svoje zemlje a oko tebe na hiljade “botova” i to sve od 18 do 70 godina. Niko pare ne traži a Boga mi ni paušale a ni tendera nije bilo. Sve radiš gratis, vjerovali ili ne a glava u torbi. Samo da znate kako je lijepo kad sa svojim saborcima dijelis sve a toga što dijeliš skoro da i nema.
Da vidiš moja Ivka kako Bošnjakinja podno Treskavice cijepa drva na minus 15 pa ta drva u naramcima nosi u improvizovanu pekaru gdje su žene i par starih deda pekli dnevno po hiljade struca hljeba za “botove” koji su bili na linijama. Nemate vi pojma kakvih mi Bošnjaci i Bošnjakinje gorostasa imamo. Ja sam se Boga mi uvjerio, ne d'o Bog u njih barnut’. Tada su nas nazivali raznim imenima a najčešće: tzv. Armija BiH, Aljini bojovnici ili mudžahedini. Nije im, bezbeli, bilo pravo što se branimo, oni bi najviše voljeli da smo se predali pa da sve bude Srbija. Zato su nam davali pogrdna imena da nas ocrne pred narodom misleći da je narod budala. Nije Boga mi narod budala, narod vidi sve. Vidio je narod i tada kao što vidi i danas a vi nazivajte i dalje “botovima” svakog onog ko ne misli kao Trojka, Avaz, Fake televizor ili ovi interesom vođeni preletači.
Znam da je vama teško shvatiti da se nešto može raditi gratis a može. Naročito može kada je u pitanju odbrana države i njenih interesa, to se radi gratis. Borac u ratu tzv. bot u miru. Ma nazivajte vi kako god hoćete, Bošnjaci imaju svoj pravac a i Vučić nije naš predsjednik. Naši predsjednici su Žejko Komšićc i ŠSefik Džaferović. Mene plaćaju u Botovini, šaljivo je zaključio Graca svoj odgovor na učestale uvrede.
DEBLOKADA.COM