BH Telecom bolnici u Goraždu donirao 28.800 KM za hemodijalizni aparat

Kompanija BH Telecom uručila je Kantonalnoj bolnici Goražde donaciju od 28.800 KM, za nabavku jednog hemodijaliznog aparata.

Direktorica Kantonalne bolnice Goražde Nermina Kamenica zahvalna je za donaciji ali i za saradnju koja je s kompanijom BH Telecom potvrđena nebrojeno puta.

– Osim podrške kroz donacije, ne možemo zaboraviti ni pomoć i podršku u procesima obnove koju BH Telecom pruža Kantonalnoj bolnici Goražde i cijelom Bosansko-podrinjskom kantonu. U toku je tenderska procedura za nabavku hemodijaliznog aparata, a kupovinom tog aparata u Kantonalnoj bolnici Goražde će značajno biti poboljšan i unaprijeđen rad u dijaliznom centru čija je izgradnja u toku. Otvaranje dijaliznog centra pri Kantonalnoj bolnici Goražde i nabavka hemodijaliznog aparata uveliko će biti od pomoći, kako pacijentima koji svakodnevno putuju za Sarajevo, tako i za cijeli Kanton – izjavila je direktorica Kamenica.

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman istakao je da je kompanija BH Telecom u prvim danima pandemije korona virusa hitno reagirala i donirala milion KM kantonalnim i općim bolnicama, za nabavku potrebne medicinske opreme. Podrška tu, kaže, nije stala.

– Jedna od bolnica kojoj je uručena donacija u iznosu od 200.000 KM je i Kantonalna bolnica Goražde. Oni su tu donaciju iskoristili za nabavku jednog sanitetskog vozila, deset pacijent monitora, anesteziološkog aparata, defribilatora, hirurškog abdominalnog seta i druge potrebne opreme koja je bila neophodna za rad bolnice i adekvatnu brigu o pacijentima. I dalje nastojimo pružiti podršku, koliko možemo. Nadam se da će i ova donacija i nabavka potrebnog aparata pomoći pacijentima u Bosansko-podrinjskom kantonu i olakšati njihovo liječenje – rekao je Kahriman, saopćio je BH Telecom d.d. Sarajevo.