Riješen problem vodosnabdjevanja bugojanskih naselja Glavice i Vileši

Stavljanjem u funkciju aparata za hlorisanje vode riješen je dugogodišnji problem snabdjevanja pitkom vodom mještana bugojanskih naselja Glavice i Vileši.

Inicijativu da se pitanje higijenske ispravnosti vode riješi u dijelovima općine, koji nisu priključeni na sistem gradskog vodovoda, pokrenuo je na jednoj od posljednjih sjednica Općinskog vijeća u tome gradu vijećnik Fuad Hajić.

-Nakon obilaska terena i sumiranja rezultata o stanju mjesnih vodovoda krenuli smo s realizacijom druge faze, a to je postavljanje sistema za hlorisanje vode na ovom području. U isto vrijeme, pokrenute su aktivnosti u drugim mjesnim zajednicama, i održani sastanci u naseljima Drvetine, Kopčić, Odžak i Golo Brdo – naglasio je.

Po riječima predsjednika MZ-ce Glavice Rahme Durakovića, mještani će ubuduće moći koristiti vodu iz lokalnog bazena, bez bojazni da bi ona mogla biti higijenski neispravna.

-Riješen je veliki problem mještana ovog kraja, koji je bio evidentan u posljednje vrijeme. Hvala svima koji su pomogli – kazao je.