Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

APEL MAJKE! U Srebrenici srpski učenici napali pokrivenu djevojčicu!

Direktor humanitarne organizacije Dobro Adnan Delić prenio je na svom Facebook profilu apel majke iz Srebrenice. U njemu ona ukazuje na napad na svoju kćerku.

– Eselamualejkum Adnane, izvini ako ti smetam, ali ja znam koliko je tvoje srce vezano za Srebrenicu i koliko suosjećaš sa nama. Tako da imam potrebu da i ovo znaš. Danas (četvrtak, 20. februar 2020.) poslije škole moja Ferisa kći, ona pokrivena, je napadnuta od srpskih učenika, muških. Prvo su je provocirali zbog toga što je pokrivena, a onda su je na putu prema kući zaustavljali i maltretirali. Njih deset je okružilo i napadalo ne dajući da ide kući. Sada uviđaj vodi policija i socijalni radnik. Eto vidi i sam šta naša djeca iz dana u dan proživljavaju, a i mi roditelji sa njima, sadržaj je poruke koju je dobio i objavio Delić.

Delić je uz print screen poruke, objavio cenzurisanu fotografiju djevojčice i status u kojem je ukazao na težinu situacije i nužnost da se na ovakve pojave adekvatno odgovori.

– Ima li kraja strašnim vijestima iz Srebrenice!? Danas je (četvrtak, 20. februar 2020.) u gradu presuđenog genocida, napadnuta pokrivena učenica devetog razreda Osnovne škole u Srebrenici. Maltretirali su je upravo oni koji su prije samo nekoliko dana bili na naslovnicama naših medija zbog spornih slika veličanja četništva. Dok mi slušamo, a mediji svakodnevno prenose vijesti o voždu iz Laktaša, ima li iko da čuje vapaj djece i roditelja iz manjeg bh. entiteta? Pitanje djevojčice F.S. i njenih roditelja nije samo njihov problem, nego problem svih nas! Ko je slijedeći na redu!?, napisao je Delić.

DEBLOKADA.COM

Preporučujemo:

SREĆNI SU ZBOG HANDKEA! Otkuda Muharem Bazdulj i Nele s ove strane linije razgraničenja?