U ORGANIZACIJI “TROJKE”! Na Ilidži skrnavljenje ramazana uz sotonistički ritual

Bespućima društvenih mreža pojavljuju se fotografije sa Ilidže na kojoj je veća grupa ljudi uz veliku vatru. Samir Avdić iz lokalnog SDP-a je potvrdio da je bio na ovom događaju, a pohvalio je i suorganizatore, te gradonačlenicu Sarajeva Benjaminu Karić. Oni tvrde da ovim obilježavaju 1. maj, Praznik rada, iako je ritual proveden 30. aprila. Jezivo je posmatrati ovo paganističi ritual dok su u pozadini upaljeni kandilji na džamijama u vrijeme akšam-namaza.

Krajiška legenda, pomoćnik generala Atifa Dudakovića, Alaga Ajdinović reafirmisao je svoje objašnjenje od prije nekoliko godina o ovom običaju koje ovdje prenosimo u cjelosti.

 

Iblisovo (Luciferovo) drvo i majski uranak

Još jedan detalj paganizma u mome “malom mistu”. Koliko god neki događaj, praznik ili slično, bio zamaskiran i uokviren u ovozemaljski sladunjavi, “humanistički”, ili kakav drugi okvir, u njegovoj suštini je samo jedno – vjekovna borba zla protiv dobra, borba za ljudske duše između đavolskog nakota i Tvorca tih duša.

To što se kod nas poznaje kao Prvi maj (“praznik rada”), ustvari je običaj koji potiče još od paganskih vremena. U originalu se zove VALPURGIJSKA noć. U vjerovanju njemačkog naroda u Valpurgijskoj noći (30. aprila na 1. maj) vještice i sve svjetske vojske nečastivih se skupljaju na Brocken-planini gdje Lucifer vrši njihovu “smotru”! Inače ta Valpurgijska noć je jedan od najvažnijih satanističkih praznika i redovno podrazumijeva rituale uz prinošenje žrtve. Anton LaVey je u noći 30. aprila na 1. maj osnovao svoju Satanističku crkvu. On je smatrao Valpurgijsku noć najdemonskijim praznikom u čitavoj godini, kad vještice i demoni krstare zemljom, orgijama slaveći rođenje proljeća. LaVey je obrijao svoju glavu priikom stvaranja Satanističke crkve, kako bi podsjećao na egzekutora, odbacujući duhovni život u zamjenu za odanost paklu i materijalnim zadovoljstvima.

Korijeni ove teorije nalaze se u i životu Adama Weishaupta, rimokatoličkog svećenika, jezuita i profesora kanonskog prava na Sveučilištu u Inglostadtu, koji se rodio 1. maja 1748. godine (u židovskoj obitelji, koja je početkom 17. stoljeća bila pokrštena od strane rimokatolika u njemačkom gradu Inglostadtu). Weishaupt je u povijesti poznat kao rimokatolički svećenik, koji je odlučio da će pod svaku cijenu postati poznat, te je u jednom trenutku u svom životu skrenuo s crkvenog puta i počeo se baviti vještičarenjem i sotonizmom.

Na taj dan, osim sotonističke Valpurgijske noći, slavi se i rođendan ILUMINATA. Prema jednoj predaji, Adam Weishaupt se zapanjio kada je saznao da je dan njegovog rođenja vezan za drevno pogansko vjerovanje i običaj poganskog praznika Beltan, koji se slavio u čast prirode i plodnosti, a kojeg su pogani praznovali 30. aprila, te sotonističkog praznika Valpurgijska noć, koji se slavio u noći između 30. aprila i 1. maja.

Tada je odlučio da će svoj 28. rođendan, 1. maja 1776. godine, osnovati tajno sotonističko bratstvo pod nazivom ILUMINATI. Cilj tog bratstva posvećenog Luciferu (IBLISU) bio je i ostao: jednom svjetskom revolucijom srušiti dosadašnji način života, poredak i moralne norme, te izazvati stvaranje Novog svjetskog poretka, s Luciferom na čelu!

Nadalje, pojedini historijski zapisi govore u prilog činjenici da je Adam Weishaupt s Iluminatima odlučio cijelom svijetu nametnuti organizirani “doček 1. maja” i praznovanje sotonističkog praznika Valpurgijska noć, čijim bi se praznovanjem cijeli svijet poklonio Luciferu, na prijevaru.

Iluminati su potom, koristeći svoj veliki utjecaj u Americi, organizirali DEMONSTRACIJE radnika u Chicagu i sukob radnika sa policijom 1. maja 1886. godine. Nakon toga, službeni dogovor dogodio se 1889. u Parizu, kada je održan prvi kongres KOMUNISTIČKE Druge internacionale. Na tom kongresu, osim komunista sudjelovali su masoni svih vrsta, spiritisti i okultisti. Tamo je odlučeno da se svake godine praznuje proljetni praznik rada te da to bude su spomen “palih ” radnika u obračunu s policijom u Chicagu.

Pojedini istraživači Iluminata izvlače iz ovih podataka činjenicu da je to tajno društvo uspjelo ishoditi da cijeli svijet 1. maja, pod krinkom “humanizma i zaštite prava radnika”, zapravo slavi njihov rođendan, odnosno dan osnivanja i na taj način zajedno s njima veliča, slavi i svetkuje Lucifera, odnosno Sotonu (IBLISA).

Interesantno je koliko su Iliminati uspjeli da u izraženo katoličkim zemljama “proguraju” paganske običaje, koji nemaju nikakvog osnova ni u jednoj Objavi! Oni svake godine, baš 30. aprila (u Valpurgijskoj noći) “sade” ovakve toteme u čast Luciferu (Iblisu lanatullah), uz pijanku (i sve što s njom ide). Onda tu i sljedećih nekoliko noći stražare, da im ne bi mangupi iz susjednih mjesta ukrali taj totem – što bi bi bila neopisiva sramota i poniženje!

Taj totem ukrašava sva mjesta (nivoa mjesnih zajednica), sve do jeseni, kada se, opet ritualno i uz pijanku – uklanja!

Drvo kao dio sotonističkog rituala