ALANFORDOVSKI! Mandić donirao 1.000 KM, pa se hvalio po društvenim mrežama

Neko je u bespuću društvenih mreža napisao da je sarajevska Trojka, došla do alanfordovske faze. Upravo je načelnik Općine Srđan Mandić dao svoj veliki doprinos ovom opisu političkog bloka kojem pripada.

“Završena procedura nabavke osam pulsnih oksimetara. Danas su navedeni aparati uručeni predstavnicima JU Dom zdravlja KS. Idemo dalje”, napisao je Mandić uz link ove vijesti sa općinske internet stranice.

Ovih osam “aparata” košta oko 400 KM. Ovaj podatak ukazuje na grotesknost djelovanja nove vlasti u KS. Ovakva donacija bi imala smisla samo da je udaljena od medijske eksploatacije. Naprotiv, ona je bez imalo sustezanja distribuirana u javnost gdje su upregnuti mnogi medijsko-propagandni resursi. A onda je i to lično Mandić objavio na društvenim mrežama, uz pobjedničku i motivirajuću parolu koja sadrži obećanje o kontinuitetu ovakvih poteza “idemo dalje”.

Ne može se ovdje stati ako se želi spoznati koliko mnogi potezi članova Trojke ponajviše liče na najuspješnije stranice stripa o Alanu Fordu. Za shvatanje tragikomičnosti cijele epizode oko donacije teške 400 KM, potrebno je vidjeti na koji način je prethodna administracija Općine centar pomagala zdravstvenim ustanovama u Sarajevu.

“Iz budžeta Općine Centar donirano 20 hiljada maraka Općoj bolnici”, objava je iz 2018.g. “Općina Centar donirala sanitetsko vozilo Općoj bolnici”, donacija iz 2020.g. “Općina Centar donirala više od 100 hiljada KM Općoj bolnici”, još je jedna vijest iz perioda borbe protiv virusa korona.

Budimo uz Mandića i njegove kolege iz Trojke, vjerovatno će ovakvih epizoda biti još. Jer kako je i sam načelnik obećao, biće toga još. “Idemo dalje”.

DEBLOKADA.COM