Uposlenik BKC Sarajevo prijeti samozapaljivanjem pred zgradom Predsjedništva BiH

Iza jedne uobičajene svađe u Sarajevu, krije se iskra koja može zapaliti Bosnu i Hercegovinu. U Bosanskom kulturnom centru uposlenik Amir Knežević je, po njegovim riječim meta stalnih napada. Knežević je objavio i fotografiju posljednjeg ekscesa, koja potvrđuje njegove navode, ali je zbog izrazito degutantnog sadržaja ne možemo objaviti. To je rezultat posljednjeg napada na njega kojeg je izvršio njegov kolega Amir Nalo. Kneževiću tvrdi da mu je Nalo opsovao majku (Melika Salihbegović, žrtva procesa iz 1983,) i uputio prijetnje.

U emailu kojeg je Knežević poslao na nekoliko adresa, među kojima i direktoru BKC-a Edinu Kukavici, resornom ministru kulture i sporta, Islamskoj zajednici, SIPA-i, i drugima, Knežević navodi da je godinama meta mobinga i diskriminacije, šikaniranja i fizičkih napada. Navedeno je da traži sastanak sa ministrom, ili sa Izetbegovićem (Bakirom, op. Debl.) te, ukoliko mu se ne udovolji i ne bude odgovarajućih reakcija, potpisnik pisma prijeti samozapaljivanjem ispred zgrade Predsjedništva BiH.

Ovaj uposlenik je objavio i video o Mohamedu Bouaziziju, koji se samozapalio na jugu Tunisa a što je iniciralo proteste nazvane Arapsko proljeće koji su zahvatili nekoliko azijskih i afričkih zemalja. Ovo je dovelo do rata u Libiji i revolucija u Tunisu i Egiptu.

Nadamo se da ovakav scenario neće pogoditi Sarajevo.

DEBLOKADA.COM

Amir Nalo, napadač na Kneževića